Ομαδική αναβολή χειρουργείων λόγω ομαδικής ασθένειας νοσηλευτριών

  • Iatropedia
Δέκα ασθενείς υποβλήθηκαν στην προετοιμασία για να χειρουργηθούν στην Πάτρα κι ενώ περίμεναν τον τραυματιοφορέα να τους μεταφέρει στα χειρουργεία, τους ανακοινώθηκε η αναβολή της επέμβασης! Ο λόγος ήταν ηαναρρωτική άδεια 4 νοσηλευτριών του τμήματος που εδώ και χρόνια υποφέρει από έλλειψη προσωπικού...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η όλη διαδικασία ξεσήκωσε τους ασθενείς και τους συγγενείς τους που είχαν προετοιμαστεί για το χειρουργείο και τελικά μπήκαν και πάλι σε αναμονή και αγωνία.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε αμέσως γιατρό στα σπίτια των 4 νοσηλευτριών για να διαπιστώσει αν όντως ήσαν ασθενείς.

Ο διοικητής Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ανακατανομή του προσωπικού για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Αλλά το νοσοκομείο έχει 13 χειρουργικές αίθουσες από τις οποίες λειτουργούν μόνο οι 8 καθώς απαιτούνται άλλα 20 άτομα για τα χειρουργεία και 12 για το αναισθησιολογικό τμήμα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων δεν έχει πάρει ούτε μία άδεια τα τελευταία δύο χρόνια και εμφανίζει το σύνδρομο της Εργασιακής Εξουθένωσης γνωστό και ως Burn Out.