Ολοκληρώθηκε η σύμβαση με το Ίδρυμα «Νιάρχος» για τη συντήρηση 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΚΑΒ
Υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαυσταθίου η σύμβαση για την κάλυψη της συντήρησης 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με τον Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", το οποίο είχε αναλάβει την δωρεάν κάλυψη. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε δημόσια το Ιδρυμα.

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή των 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Μια σύμβαση που κινδύνευσε να χαθεί, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα οι διαδικασίες της αποδοχής της δωρεάς από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί το δεύτερο σκέλος της βασικής δωρεάς, προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια, μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2017, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την υπογραφή της σύμβασης της δωρεάν συντήρησης και επισκευής των 143 ασθενοφόρων που δώρισε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Μια σύμβαση η οποία διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά, δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, τίθενται πλέον οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την έμπρακτη στήριξή του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν