Όλοι συμφωνούν ότι με το νέο ασφαλιστικό αφανίζονται οι γιατροί- Απέναντι μόνο η κυβέρνηση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Είναι απολύτως σαφές ότι το εισόδημα που απομένει στον αυτοαπασχολούμενο ιατρό για να καλύψει τις ανάγκες του είναι πολύ μικρό. Με τον τρόπο αυτό, το επάγγελμα του ιατρού “αφανίζεται” μέσα από τις νέες ρυθμίσεις, συμπαρασύροντας και τις υπηρεσίες υγείας, που πρέπει να παρέχονται στους Έλληνες". Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου μετά από συνάντηση με τους γιατρούς. Ενώ ο αναπλ. τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νότης Μηταράκης συμπλήρωσε: "Ο νέος ασφαλιστικός νόμος καθιστά ασύμφορο για ένα νέο ιατρό να ανοίξει το δικό του ιατρείο και του στερεί, με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα να ασκήσει το λειτούργημά του".

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκαν την Τετάρτη με εκπροσώπους του ΠΙΣ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των αλλαγών και των νέων δεδομένων που φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο ιατρικός κλάδος εξαιτίας των νέων εισφορών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ.Βασίλης Οικονόμου δήλωσε τα παρακάτω:

«Με σύνθημα «η Ελλάδα που δημιουργεί, στο απόσπασμα», η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση προχωράει βήμα – βήμα στον οικονομικό αφανισμό των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Πρόθυμη να ικανοποιήσει κάθε ιδεοληπτική της επιθυμία, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πορεία οδοστρωτήρα, ισοπεδώνει κάθε υγιές κύτταρο της Ελλάδας.

Ανάμεσα στα θύματά της, οι γιατροί που στραγγαλίζονται από το ασφαλιστικό σύστημα. Ένας στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες – ιατρούς αδυνατεί να καταβάλλει τις εισφορές του, ενώ το ποσοστό αναμένεται να εκτιναχθεί με τις ισοπεδωτικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος.

Είναι απολύτως σαφές ότι το εισόδημα που απομένει στον αυτοαπασχολούμενο ιατρό για να καλύψει τις ανάγκες του είναι πολύ μικρό. Με τον τρόπο αυτό, το επάγγελμα του ιατρού “αφανίζεται” μέσα από τις νέες ρυθμίσεις, συμπαρασύροντας και τις υπηρεσίες υγείας, που πρέπει να παρέχονται στους Έλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει όλες τις παραγωγικές ομάδες που βοηθούν την ελληνική οικονομία, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την «Συμφωνία Αλήθειας» δηλώνει παρών, ώστε να σταματήσει ο φορολογικός διωγμός όλων όσοι δημιουργούν κόντρα στην «αριστερή» ισοπέδωση του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είχαμε σήμερα μια εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Τα προβλήματα μετάβασης των ιατρών στον ΕΦΚΑ είναι πάρα πολλά και δισεπίλυτα. Οι αλλαγές που φέρνει ο Ν. 4387/2016 δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για το σύνολο των επαγγελματιών και ειδικότερα για τον ιατρικό κλάδο.

Επιπλέον, ο νέος ασφαλιστικός νόμος, καθιστά ασύμφορο για ένα νέο ιατρό να ανοίξει το δικό του ιατρείο και του στερεί, με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα να ασκήσει το λειτούργημά του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι η φορομπηχτική πολιτική δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε βασικό πυλώνα του νέου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Αυτή η πολιτική, μας οδηγεί όλο και βαθύτερα στο οικονομικό τέλμα και την κοινωνική μιζέρια».