Όλες οι εισηγήσεις των ειδικών για το Πάσχα, τα σχολεία, την εστίαση και τις μετακινήσεις

  • Γιάννα Σουλάκη
lockdown
Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου θα εισηγηθεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών. Επίσης άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα και απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων μετά τις 14 Μαϊου. Τι θα γίνει με τους εορτασμούς του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια και επίσης από τις 14 Μαΐου ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού.

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι ειδικοί θα εισηγηθούν από τη Μεγάλη Δευτέρα και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα να αρχίζει στις 10 το βράδυ και από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά από τις 11 μμ.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αυτές δεν θα επιτραπούν, ενώ το Πασχαλινό τραπέζι θα γίνει με 9 άτομα από 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και με 12 άτομα αν το τραπέζι γίνει σε εξωτερικό χώρο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα υλοποιηθούν μόνο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν και δεν υπάρχει επιδείνωση στην πίεση των νοσοκομείων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν