Όλα τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο!

  • Iatropedia
Θέλουν δε θέλουν όλοι οι κλάδοι υγείας θα πρέπει να ενταχθούν έως τον Ιούνιο στον ΕΟΠΥΥ με εντολή τρόικας.

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθεί ο νέος υπουργός Υγείας προκειμένου να πείσει εκείνους που σήμερα επέλεξαν να μείνουν εκτός ΕΟΠΥΥ καθώς η τρόικα …μίλησε και ελάλησε: όλοι εντός έως τον Ιούνιο.

Ούτε η ειδική ρύθμιση που είχε περάσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε πρόσφατο νομοσχέδιο που έδινε το δικαίωμα σε όσα Ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό να μείνουν εκτός.

Η τρόικα με επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας Λοβέρδο και Κουτρουμάνη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα το Βήμα, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα Ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό από την υποχρεωτική ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς μιλά για «παραβίαση» των όσων συμφωνήθηκαν για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ.Μορς στην επιστολή του χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά προσβλητικό ύφος αφού ουσιαστικά απαγορεύει την ελληνική κυβέρνηση να ξαναπροωθήσει αντίστοιχη ρύθμιση ή νομοσχέδιο χωρίς να το γνωρίζει!

Πάντως το πρόβλημα από δω και πέρα εστιάζεται στο γεγονός ότι τα Ταμεία που θα θελήσουν να μείνουν εκτός ΕΟΠΥΥ και είναι αυτοδιαχειριζόμενα, δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα καθώς ήδη τα ομόλογά τους που αποτελούσαν και τα αποθεματικά τους, έχουν κουρευτεί υποχρεωτικά λόγω PSI.

Γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι εξαιρετικά δεινή. Συνεπώς με δυσκολία θα κατορθώσουν να μείνουν εκτός επίσης …θέλουν δε θέλουν μετά το αναγκαστικό κούρεμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν