ΟΚΑΝΑ: Πανηγυρική δικαίωση! Ανακλήθηκε η παράνομη παράταση της θητείας του Διευθυντή

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΚΑΝΑ
Ο σάλος και η κατακραυγή για την παράνομη παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ κ. Αντώνη Γκανά προεκλογικά, ανάγκασε τη Διοίκηση του Οργανισμού να ανακοινώσει την αναστολή της.

Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ -μετά τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος από το iatropedia.gr για την παράνομη απόφαση παράτασης της θητείας του απερχόμενου Γενικού Διευθυντή κ. Αντώνη Γκανά πριν από τις εκλογές, αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή της.

Δείτε το ρεπορτάζ του Iatropedia.gr : Παράνομη ανανέωση της θητείας του Διευθυντή ΟΚΑΝΑ πριν τις εκλογές

Με μια λιτή απόφαση που κοινοποιήθηκε στις 27/06/2019, ο Πρόεδρος του Δ.Σ  του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος δίνει τέλος στο σκάνδαλο, χωρίς να αναφέρει καν τους λόγους.

Για πανηγυρική δικαίωσή τους, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ:

«Υπήρξε πλήρης επιβεβαίωση της θέσης του συλλόγου για παράνομη παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού. Αν δεν τους απασχολεί ο προσωπικός τους διασυρμός τους συνιστούμε τουλάχιστον να προστατέψουν τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους, από αποφάσεις οι οποίες δεν εκφράζουν και δεν υπηρετούν ούτε το ήθος αλλά ούτε και την πολιτική του Οργανισμού», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Είχε προηγηθεί το εξώδικο του Συλλόγου προς τη Διοίκηση του Οργανισμού που τους προειδοποιούσε, ότι αν επιμείνει η Διοίκηση στη θέση της για παράταση της θητείας του Α. Γκανά θα προχωρήσει ο Σύλλογος σε καταγγελία στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Δείτε την απόφαση:

ΟΚΑΝΑ: «Εγκλημα και Τιμωρία»

Η θητεία του Γενικού Διευθυντή κ. Αντώνη Γκανά έληγε στις 16.06.2019, ενώ με απόφασή του του Δ.Σ. και παραφράζοντας άρθρο που προβλέπει την ανανέωση σύμβασεων Διευθυντών Τμημάτων και όχι του Γενικού Διευθυντή η οποία ΔΕΝ ανανεώνεται αλλά προκηρύσσεται, προχώρησε σε παράνομη παράταση της θητείας του, για τρεις μήνες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια γέννησε πολλά ερωτηματικά, καθώς έγινε τόσο με τις ευλογίες του Υπουργείου Υγείας και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες προ των βουλευτικών εκλογών. Πολλοί, μάλιστα, τη συνέδεσαν και με απόφαση Δ.Σ. της Τρίτης 3/06/19, (μία ημέρα πριν από την ανανέωση της θητείας του κ. Γκανά),  να περάσει ο οικονομικός έλεγχος των Κέντρων Πρόληψης στη διαχείριση ιδιωτικής εταιρείας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ : Ανέθεσαν προεκλογικά τον οικονομικό έλεγχο των Κέντρων Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ σε ιδιωτική εταιρεία

Ηταν δε τέτοια η «ζέση» της Διοίκησης να κρατήσει τον Γενικό Διευθυντή στη θέση του, που απέστειλε αίτημα στο ΣτΕ, με το οποίο ζητούσε άδεια για την παράταση της θητείας.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν: «Με νύχια και με δόντια προσπάθησε η Διοίκηση (τέτοια επιμονή είναι άξια απορίας) , αλλά εισέπραξε ράπισμα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣΤΕ, όμως διέψευσε και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες του απερχόμενου συστήματος απορρίπτοντας το αίτημα της παράτασης του Γενικού Διευθυντή. Τουλάχιστον λίγο πριν αποχωρήσουν από τον Οργανισμό ας διατηρήσουν την όποια σοβαρότητα κι αξιοπρέπεια τους έχει απομείνει και να μην επιμένουν σε θέσεις όπως αυτές που διατυπώνουν στο δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Οργανισμού (7 Ιουνίου 2019) που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Προκειμένου να μη διαταραχθεί η καλή και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και με την τήρηση όλων των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση, το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε την παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης νέου και πάντως όχι πέραν των τριών μηνών»

Δείτε την ανακοίνωση της Διοίκησης στις 07/06/19, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος στο Iatropedia.gr:

Δείτε επίσης: Απίστευτο! Κατέρρευσε οροφή κέντρου του ΟΚΑΝΑ – Υπουργός και Διοίκηση…στον κόσμο τους

Σήμερα, αποδεικνύεται, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ότι «όλα όσα υποστήριζε η Διοίκηση ήταν κούφια λόγια του αέρα και προσπαθούσε να εξαπατήσει όσους μπορούσε».

Εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ: «Επιτέλους ας σταματήσουν τις γκάφες»

Και ο κατάλογος της αστοχίας συνεχίζεται… Όπως αναφέρουν και πάλι οι εργαζόμενοι η Διοίκηση προσπάθησε να ανοίξει το νέο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης άρον-άρον, για να προλάβει να κάνει τα εγκαίνια ο Υπουργός Υγείας, όπως λένε:

«Ας σταματήσουν επιτέλους τις απανωτές γκάφες. Ο Αν. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων τις προηγούμενες ημέρες ήθελε να ανοίξει το Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές) άρον άρον μόνο για να κάνει τα εγκαίνια ο κ. Ξανθός σε ένα χώρο που ακόμα και σήμερα δεν είναι έτοιμος. Όσο δε για το προσωπικό, που προόριζε να λειτουργήσει τη νέα Δομή θα προερχόταν από άλλες δομές και όχι από νέες προσλήψεις. Επειδή όμως δεν υπάρχουν νοσηλευτές και το απαραίτητο προσωπικό που προβλέπεται από την υπουργική απόφαση για να στελεχώσουν το ΧΕΧ, είχαν τη φαεινή ιδέα να μετακινούνται στο ΧΕΧ – εντελώς «εθελοντικά» – οι νοσηλευτές δυο-δυο (σαν τους Χιώτες) κυκλικά από τις Μονάδες ΜΥΑΠ 1 και ΜΥΑΠ 2 και Κέντρο Βοήθειας και όπου αλλού βρεθούν ευκαιριακά νοσηλευτές για ένα τρίωρο 10:00 – 13:00. Τέτοιο Χώρο εποπτευόμενης Χρήσης τρίωρης λειτουργίας δεν έχουμε ματαδεί. Κι όλα αυτά για να προλάβουν να τα εγκαινιάσουν προεκλογικά. Ήρθε όμως και εδώ το χαστούκι από το ΣΤΕ όπου τους απαγόρευσε οποιαδήποτε λειτουργία νέας Δομής προεκλογικά».

Και οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ καταλήγουν: «Καληνύχτα κύριοι της Διοίκησης και ελπίζουμε το δικό σας μέλλον να μην συνάδει με την μελλοντική πορεία του Οργανισμού».