Οικογενειακοί γιατροί: Απειλούν να «κρεμάσουν» τα στηθοσκόπια – Είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατρός
Δεν φτάνει που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καρκινοβατεί, απλήρωτοι παραμένουν από τον Αύγουστο και οι συμβεβλημένοι ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί, οι οποίοι απειλούν πλέον με επίσχεση εργασίας.

Ενώ οι τομές που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση κι έχει ανάγκη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχουν καθυστερήσει σημαντικά, επιπλέον ταλαιπωρία αναμένεται να υποστούν οι πολίτες, εάν οι ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί, υλοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ζητούν άμεση διευθέτηση του προβλήματος που τους ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες:

«Οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και χωρίς να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Οι συμβεβλημένοι ιδιώτες ιατροί παρέχουν εκτός από τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις και τον πανάκριβο εξοπλισμό του ιατρείου τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ειναι αναγκαίο να πληρώνονται με συνέπεια. Σας καλούμε να ξεκινήσει άμεσα η ροή πληρωμών με ενημέρωση της διαδικασίας προς τους ενδιαφερομένους».

Οικογενειακοί γιατροί: «Επιφυλασσόμεθα κατά παντός νόμιμου δικαιώματός μας»

Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εκπροσωπώντας τα μέλη στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί, δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της και ενημερώνει ότι σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης θα προχωρήσουν στα απαραίτητα νομικά μέτρα, με σοβαρό το ενδεχόμενο της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.