«Οι Νοσηλευτές πενθούν για τον αδόκητο θάνατο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»

  • Iatropedia newsroom
νοσηλευτές
Tη βαθύτατη οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, εκφράζουν οι Νοσηλευτές.

H απώλεια της ζωής τους βύθισε στο πένθος τόσο τη χώρα, όσο και τη νοσηλευτική κοινότητα, η οποία απώλεσε δύο εξαίρετα μέλη της, τα οποία πρέσβευαν την επιστήμη της Νοσηλευτικής υποδειγματικά και αποτελούσαν πρότυπα επαγγελματιών υγείας.

Δείτε επίσης: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τη νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στη Λιβύη

«Ο αλτρουϊσμός, η αλληλεγγύη και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και προς το έθνος, ώστε να πρεσβεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη συνείδηση όλων μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ).

Και καταλήγει: «Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, στις οποίες απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση».