Oι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες σπάνε τα ταμπού και μιλούν για την χρήση της κάνναβης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ομάδα «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη - Επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών» καθώς και οι γονείς και ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων προσκαλούν στην μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, Άλσος Νέας Σμύρνης, ώρα: 20.45΄ μ.μ. Σκοπός της ομάδας είναι να ανοίξει ο διάλογος για την θεραπευτική χρήση της κάνναβης.

Διαβάστε την έκκληση και την πρόσκληση των γονέων αυτών:

Είμαστε γονείς παιδιών με αυτισμό, με φαρμακοανθεκτικές επιληψίες, με νευρολογικές, χρόνιες και αυτοάνοσες παθήσεις. Είμαστε ενήλικοι με διάφορες ασθένειες (νευρολογικές, αυτοάνοσες, δερματολογικές, γαστρεντερολογικές, υπέρταση, ζάχαρο, καρκίνο κλπ).

Όλοι έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής όχι λόγω των φαρμάκων αλλά λόγω των δυνάμεων που κρύβει η φαρμακολογική δράση της κανναβιδιόλης. Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι.

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 πραγματοποιούμε μουσική εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης στις 20.45΄ μ.μ. ώστε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να γνωρίσει ακόμα περισσότερος κόσμος τόσο εμάς όσο και την λειτουργία του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος.

Δεν κρυβόμαστε. Είμαστε παρόντες δυναμικά στην κοινωνία να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν είμαστε σύλλογος ή σωματείο. Είμαστε ομάδα γονιών και ασθενών! Δεν είμαστε γιατροί ή θεραπευτές. Είμαστε όμως, συνεχώς παρόντες δίπλα στους γιατρούς και τους καταθέτουμε τις πολύτιμες εμπειρίες μας που τόσο έχουν ανάγκη!

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η ομάδα «Αυτισμός και Κανναβιδιόλη – Επιληψίες και νευρολογικές παθήσεις παιδιών» καθώς και οι γονείς και ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων σας προσκαλούν στην μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, Άλσος Νέας Σμύρνης, ώρα: 20.45΄ μ.μ.

Θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσική, εκφράζοντας αφιλοκερδώς με τον τρόπο τους την συμπαράσταση τους στις μάχες που δίνουμε οι:

Νίκος Βασιλικός ερμηνευτής

Γιάννης Σκαμνάκης ερμηνευτής – κιθάρα, πιάνο

Μανώλης Σφακιανάκης ερμηνευτής – λύρα

Ηλίας Μπάσιος μπουζούκι

Διογένης Παπαδάκης λαούτο

Γκολτσίδης Σωτήρης κιθάρα

και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας γεμίσει μεγάλη χαρά.

Είσοδος δωρεάν

(Τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν άμεση-άνετη πρόσβαση στο χώρο)

Προηγούμενη εκδήλωση
Οι γονείς που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους τα οποία έχουν αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 7 Μαΐου στο Α’ ΚΑΠΗ Ν. Σμύρνης. Ήταν 300 μητέρες που οδηγήθηκαν στη θεραπευτική κάνναβη ψάχνοντας λύση. Το αίτημά τους είναι να συμπεριληφθεί εκτός από την παιδική επιληψία και ο αυτισμός στο νομοσχέδιο για τη θεραπευτική κάνναβη, το οποίο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στην Ελλάδα, ενώ στις γειτονικές χώρες είναι νόμιμη η ιατρική κάνναβη εδώ και χρόνια.