Οι γιατροί του Παίδων ξυπνούν σιγά-σιγά τη μικρή Αλεξία!

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξία
Οι ικανότητες και η αφοσίωση των Ελλήνων γιατρών, αλλά και η ίδια η θέληση για ζωή του μικρού κοριτσιού έχουν θετική έκβαση: Η μικρή Αλεξία ξυπνά σιγά-σιγά και με σχετική ασφάλεια, από την τεχνητή νάρκωση.

Μετά από 12 μέρες η 8χρονη Αλεξία άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια της και έπιασε το χέρι της μητέρας της. Η χαρά και η ανακούφιση για την οικογένεια της,.αλλά και τους γιατρούς, που έδωσαν τα πάντα για να καταφέρουν να κρατήσουν στη ζωή το κοριτσάκι, δεν περιγράφονται.

Το ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε πριν από λίγο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι η μικρή Αλεξία σιγά-σιγά άρχισε να κινεί τα άκρα της:

«Η ασθενής Α. Σ. παραμένει διασωληνωμένη, χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή», αναφέρει η ιατρική ανακοίνωση.

Αγωνία για τις εγκεφαλικές λειτουργίες

Το πρώτο κρίσιμο στάδιο για το κοριτσάκι, που υπέστη σοβαρό τραυματισμό από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα και υποβλήθηκε σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από το κρανίο, πέρασε. ‘Ομως η αγωνία για την κατάσταση της υγείας της παραμένει.

‘Ολοι τώρα εύχονται το τραύμα που υπέστη η 8χρονη Αλεξία, να μην έχει προκαλέσει κάποιες -σοβαρές ενδεχομένως- βλάβες σε βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι γιατροί ελπίζουν τώρα, οι όποιες πιθανές επιπλοκές στη λειτουργικότητα του εγκεφάλου, να είναι τουλάχιστον αναστρέψιμες. Κι αυτή είναι γι’ αυτούς η νέα πρόκληση γι’αυτούς: Να κατορθώσουν να επαναφέρουν το κοριτσάκι στην προηγούμενη κατάσταση όπου βρισκόταν, όταν η αδέσποτη σφαίρα ασυνείδητου πολίτη, την βρήκε στον κήπο του σπιτιού της να παίζει ανύποπτη με το τάμπλετ της, παρέα με τα αδελφάκια της.