Αισιοδοξία για την μικρή Αλεξία, αλλά και αγωνία για τις εγκεφαλικές της λειτουργίες έχουν οι γιατροί

  • Γιάννα Σουλάκη
αισιοδοξία
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, όμως, μια μικρή αισιοδοξία είναι παρούσα, για να δώσει ελπίδα στους γιατρούς και κυρίως τους γονείς της. Η αγωνία όλων τώρα επικεντρώνεται στην επόμενη μαγνητική.

«Μικρή αισιοδοξία εφ’όσον η κατάστασή της είναι πλέον σταθερή για αρκετά 24ωρα», δηλώνουν οι θεράποντες γιατροί της 8χρονης Αλεξίας, στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, οι οποίοι πλέον έχουν επικεντρωθεί στην νέα μαγνητική τομογραφία που θα γίνει τα επόμενα 24ωρα και θα δείξει απεικονιστικά, την ακριβή κατάσταση της λειτουργίας του εγκεφάλου του άτυχου κοριτσιού.

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η ασθενής Α. Σ. έχει χειρουργηθεί, όπως γνωρίζετε, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος.

Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθειά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία).

Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της».