Οι γιατροί της Κέρκυρας δίπλα στους πρόσφυγες του ανατολικού Αιγαίου

  • Iatropedia
Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές οργανώσεις υποδοχής προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης, οργανώνει εθελοντικές ιατρικές αποστολές στο νησί αυτό του ανατολικού Αιγαίου, όπου φτάνουν τους τελευταίους μήνες κατά χιλιάδες οι Σύριοι και οι Αφγανοί μετανάστες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο αρχικός προγραμματισμός για το επόμενο δίμηνο είναι η οργάνωση δύο ιατρικών αποστολών από την Κέρκυρα. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου και θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 27 του ίδιου μήνα και η δεύτερη αποστολή θα διαρκέσει από 5 έως 11 Δεκεμβρίου με εθελοντές γιατρούς από το νοσοκομείο και τα Κέντρα υγείας της Κέρκυρας.

Στόχος είναι η στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό των ιατρείων στην παραλία της Συκαμιάς, απέναντι από τα τουρκικά παράλια, οπού φτάνει ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί της Κέρκυρας «καλούμε όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΕΓΕΣΥ βοηθώντας έμπρακτα στη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τις αποστολές αυτές, το αργότερο έως τις 26 Νοεμβρίου, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6945412446, ώστε να γίνει η κράτηση εισιτηρίων και ο προγραμματισμός διαμονής σε δομές εθελοντικών οργανώσεων στο νησί».