Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης καταγγέλλουν ελλείψεις σε φάρμακα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης γίνονται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό αποδέκτες καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν και δεν καταφέρνουν να βρουν τα φάρμακά τους, αφού υπάρχουν ελλείψεις. Πολλοί φαρμακοποιοί μέλη μας, αφού δεν τροφοδοτούνται ομαλά από τις φαρμακαποθήκες, αναγκάζονται να απευθυνθούν στις φαρμακευτικές εταιρείες". Την κατάσταση αυτή περιγράφουν οι φαρμακοποιοί του νησιού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αφόρητη έχει γίνει η κατάσταση στην Κρήτη, καθώς, όπως βεβαιώνουν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων και από τους 4 νομούς, λείπουν όλο και συχνότερα φαρμακευτικά σκευάσματα που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του νησιού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πρόεδροι των συλλόγων σε επιστολή που απέστειλαν προς τους αρμόδιους φορείς, «καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που προσεγγίζει τα όρια της κατάρρευσης στην φαρμακευτική αγορά, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των φαρμακείων μας και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Αρκετοί ασθενείς αδυνατούν να συνεχίσουν φυσιολογικά την θεραπεία τους με μια σειρά από φάρμακα όπως αντιπηκτικά , ινσουλίνες , αντιυπερτασικά, αντιεπιληπτικά κ.α., ενώ τα προβλήματα διάθεσης σε ορισμένα παιδιατρικά εμβόλια δεν έχουν επιλυθεί.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης γίνονται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό αποδέκτες καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν και δεν καταφέρνουν να βρουν τα φάρμακά τους.

Πολλοί φαρμακοποιοί μέλη μας, αφού δεν τροφοδοτούνται ομαλά από τις φαρμακαποθήκες, αναγκάζονται να απευθυνθούν στις φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτές όμως, εντελώς καταχρηστικά, επιβάλλουν πλαφόν ποσοτήτων στα φάρμακα ή συναγορά φαρμάκων που πιθανόν ένα φαρμακείο δεν κινεί. Πολλές φορές δε, ζητούν και επιβάλλουν ελάχιστη αξία παραγγελίας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία στη φαρμακευτική αγορά».

Και οι φαρμακοποιοί καταλήγουν:

Σημειώστε πως παράλληλα με την επιστολή αυτή, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ, θα παραλάβει από κάθε ΦΣ Κρήτης, εγγράφως , ενυπόγραφες καταγγελίες των φαρμακοποιών – μελών του, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά όλα τα φάρμακα για τα οποία οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να καλύψουν ή καλύπτουν μετά βίας τη ζήτηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ:
ΧΑΝΙΩΝ                  ΡΕΘΥΜΝΟΥ                  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                     ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Μ. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ Κ. ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ   Ι. ΤΣΙΚΑΝΔΗΛΑΚΗΣ      Π. ΖΑΓΟΡΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν