Οι εργαστηριακοί γιατροί απαντούν στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

  • Γιάννα Σουλάκη
εργαστηριακών γιατρών
 Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, η Συντονιστική Επιτροπή των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλώνει ότι ο Παύλος Πολάκης προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Απάντηση στην ανάρτηση στο facebook του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος είπε ότι οι γιατροί «γλυκάθηκαν» από το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την ιδιωτική υγεία, δίνουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, οι οποίοι δηλώνουν ότι απεργούν ζητώντας καλύτερη πρωτοβάθμια για τον ελληνικό λαό, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Δείτε την ανάρτηση: Επίθεση Πολάκη στους γιατρούς των διαγνωστικών – Ανυποχώρητοι οι γιατροί για την απεργία

Δείτε ολόκληρη την απάντηση των γιατρών:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας της παράλογης πολιτικής του ΕΟΠΥΥ που δημεύει το 70% των εσόδων τους ,μέσω του Clawback και του Rebate.
Έχουμε κατά επανάληψη ζητήσει να αναθεωρηθεί άμεσα αυτό το πλαίσιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή τα ιατρικά εργαστήρια και τον Έλληνα γιατρό στην ανεργία και στη μετανάστευση.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις μας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη βρίσκοντας πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κινητοποίησή μας για την οποία έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν παίζουμε με την επιβίωσή μας.
Η απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και θα ακολουθήσει κλιμάκωση του αγώνα μας, για να προασπίσουμε την επιστημονική και επαγγελματική μας επιβίωση καθώς και το δικαίωμα του ασθενή για αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε)
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )
  • Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)