Επίθεση Πολάκη στους γιατρούς των διαγνωστικών – Ανυποχώρητοι οι γιατροί για την απεργία

  • Γιάννα Σουλάκη
Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε επίθεση στους γιατρούς και ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, για την τριήμερη απεργία που έχουν εξαγγείλει. Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

Δεν κάνουν πίσω οι ιδιοκτήτες και γιατροί των διαγνωστικών κέντρων και συσπειρώνονται για την απεργία της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, με ανάρτηση του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, υποστηρίζει ότι οι γιατροί «γλυκάθηκαν» από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη «για εκχώρηση των μηχανημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες και είπαν να βοηθήσουν…», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: “Ζητάμε συγνώμη από τους ασθενείς”, λένε οι γιατροί για την απεργία των διαγνωστικών κέντρων

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης έγραψε:

«Κάποιοι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων ανακοινώνουν απεργία Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο πριν τις εκλογές (όταν η δουλειά θα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πεσμένη) για να διαμαρτυρηθούν για το claw back που τους επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ… Κάποιοι (όχι όλοι) γλυκάθηκαν φαίνεται με τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη για εκχώρηση των μηχανημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες (με δώρο τους εργαζόμενους ) και είπαν να βοηθήσουν το παιδί που δεν τραβάει μπας και κερδίσει τις ευρωεκλογές και υλοποιηθεί το deal μετά»

Στο υστερόγραφο της ανάρτησης, ο Παύλος Πολάκης καταλήγει:

«Υ.Γ. προς ιδιώτες εργαστηριακούς γιατρούς: μην παίζετε το παιχνίδι της αντιπολίτευσης. ‘Αλλος ο ΕΟΠΥΥ του ’13-’14 και άλλος ο ΕΟΠΥΥ του ’19 …και το ξέρετε…».

Δείτε την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού:

Συσπειρώνονται οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αύξηση των «κουτσουρεμένων», όπως υποστηρίζουν, κλειστών προϋπολογισμών για την πρωτοβάθμια, που έχουν ως αποτέλεσμα να επιστρέφουν στις πλάτες τους (clawback) οι δαπάνες που υπερβαίνουν το πλαφόν των 370 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) προς τους συναδέλφους τους, δεν υπάρχει άλλη ανοχή στα «τιμωρητικά rebate και clawback». Και για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του σωματείου καλεί όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στην τριήμερη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης:

«Υπομένουμε χρόνια το παράλογο τιμωρητικό rebate αυτοπαραπομπής – 40%, παρά την συνταγογράφηση μέσω διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που σημαίνει παγκοσμίως ότι οι ζητούμενες εξετάσεις είναι αναγκαίες. Στη συνέχεια σε αυτές τις αναγκαίες εξετάσεις, υπάρχει ένα επιπλέον ποσοστό – 30%, ως clawback. Χωρίς υπερβολή, σε λίγο με τις τιμές που μας πληρώνουν (πχ triplex καρδιάς 18 ευρώ, Τεστ κοπώσεως 9 ευρώ, Holter ρυθμού 4 ευρώ ) θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε. Για την αξιοπρέπεια μας , την επιβίωση μας αλλά και την διαφύλαξη της Υγείας των ασθενών μας, σας καλούμε να απέχετε και να κλείστε τα ιατρεία σας, 23 – 24 και 25/5/2019, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση Ιατρών και Εργαστηρίων, για ένα καλύτερο αύριο».

Δείτε την ανακοίνωση που θα αναρτηθεί σε όλα τα διαγνωστικά για την ενημέρωση των ασφαλισμένων:

Δείτε την απεργιακή αφίσα των σωματείων:

απεργία