Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»: Παράδειγμα ελλείψεων και αυταπάρνησης

  • Iatropedia
Όπως αναφέρει η διευθύντρια νοσηλευτικού προσωπικού του ογκολογικού νοσοκομείου "Άγιοι Ανάργυροι", κ. Φιλιππάτου, "πίσω από τις άσπρες στολές μας κρύβεται απογοήτευση. Το νοσηλευτικό επάγγελμα είναι συνώνυμο της ανθρωπιάς αλλά τα νοσηλευτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ ολιστικά". Το "Άγιοι Ανάργυροι" έρχεται να καλύψει κυρίως ανάγκες των ογκολογικών ασθενών αλλά προσπαθεί να ξεπεράσει καθημερινά προβλήματα και να λειτουργήσει στο 100 % της επάρκειας που δικαιούται.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», με την παρουσία τους του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα, του διοικητή της 1ης ΥΠΕ , Άγγελου Παπαδόπουλος, του προέδρου της ΕΝΕ, Δημήτρη Σκουτέλη και του προέδρου της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, Αριστείδη Δάγλα, έγινε αναφορά στην αυταπάρνηση των νοσηλευτών αλλά και των γιατρών που κρατούν όρθιο το ΕΣΥ χωρίς επαρκή προϋπολογισμό και προσωπικό…

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, κ. Σκουτέλης δήλωσε ότι «σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει ημέρα γιορτής για τον νοσηλευτή καθότι απουσιάζουν βασικές προϋποθέσεις όπως το καθηκοντολόγιο και οι άμεσες προσλήψεις ικανού αριθμού νοσηλευτών στα νοσοκομεία».

Ο δε πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ κ. Δάγλας, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα σημείωσε ότι «από τις 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία τις οποίες εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μόνο 321 νοσηλευτές θα μπουν στην σχετική προκήρυξη. Παραμένουν αναξιοποίητοι από το σύστημα υγείας νοσηλευτές με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικά ότι ενώ σήμερα υπάρχουν 7.000 νοσηλευτές με μεταπτυχιακά και 700 νοσηλευτές με διδακτορικά δεν συμμετέχει κανείς νοσηλευτής σε θέση ευθύνης στο χώρο της υγείας».

Επίσης ο κ. Δάγλας ανέφερε ότι το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» από άποψη κτηριακής υποδομής είναι ένα «στολίδι» αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό παραμένει αναξιοποίητο και δεν κάνει καν εφημερίες»…