Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»: Ο διοικητής απείλησε γιατρούς γιατί αρνήθηκαν να … υπερ-εφημερεύσουν

  • Iatropedia newsroom
Άγιοι Ανάργυροι
Με απειλές και εκφοβισμούς ο διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Άγιοι Ανάργυροι" επιχείρησε να πιέσει τους γιατρούς να εφημερεύσουν πάνω από το όριο, σύμφωνα με καταγγελία των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ο διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» έχασε την ψυχραιμία του, όταν οι πνευμονολόγοι του νοσοκομείου αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες εφημερίες από το όριο ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι ο Διοικητής του απείλησε με Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Διοικητής έχασε την ψυχραιμία του επειδή οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπερβούν για πολλοστή φορά τον αριθμό των εφημεριών που ορίζει ο νόμος και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια, τόσο τη δική τους, όσο και των ασθενών, με αποτέλεσμα η εφημερία στις 7/10/2023 να μην καλύπτεται από πνευμονολόγους.

Είπε με θράσος στους συναδέλφους ότι ‘έτσι θα εφημερεύετε από δω και πέρα’ και σε μία προσπάθεια να τους εκφοβίσει και να τους φιμώσει τους απείλησε με ΕΔΕ και με πειθαρχικές κυρώσεις επειδή αναδεικνύουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και διεκδικούν λύσεις».

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν σύσσωμοι οι πνευμονολόγοι, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και εφημέρευση της Πνευμονολογικής Κλινικής».