ΟΕΝΓΕ: Ενώνει την φωνή της αύριο στο συλλαλητήριο για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΟΕΝΓΕ ενώνει τη φωνή της με τα δεκάδες σωματεία και τις Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα που προσυπογράφουν την πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί αύριο την Τρίτη 12/2 στις 6 μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας.

Από την ΟΕΝΓΕ αναφέρουν τα εξής:

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος, κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Η πρόταση θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Τελείωσαν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών, για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους.

Συμμετέχουμε στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 6 μμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν