Οδηγός καθαριότητας (δηλαδή επιβίωσης!) για φοιτητές

  • Iatropedia
Έχετε παρατηρήσει ποτέ το πώς ένας άρρωστος φίλος ή συγκάτοικος μπορεί να επηρεάσει γρήγορα ολόκληρες τις φοιτητικές εστίες;

Το να διατηρείτε καθαρό το δωμάτιό σας θα σας βοηθήσει μείνετε υγιείς. Κάθε νέος φοιτητής ή φοιτήτρια οφείλει να προσέχει τον χώρο στον οποίο ζει και περνάει τόσες ώρες της ημέρας.

Δείτε τι πρέπει να ξέρουν όλοι:

-Ως γονείς, βοηθήστε τα παιδιά σας να καταλάβουν ότι αν τα πλακάκια στο μπάνιο ή την ντουζιέρα έχουν γίνει… μαύρα και αν τα περισσότερα παιδιά στις εστίες έχουν μύκητες στα πόδια από τα κλειστά παπούτσια (πόδι του αθλητή), τότε είναι ήδη αργά. Αν όλοι καθαρίζουν τον προσωπικό τους χώρο και οργανώνουν τον καθαρισμό στους κοινόχρηστους χώρους τακτικά, δεν θα έχουν πρόβλημα. Στον ευαίσθητο χώρο του ντους μπορούν να το κρατήσουν καθαρό με ψεκασμό στα πλακάκια, ενώ είναι ακόμα νωπά από τους υδρατμούς από το ντους, και με καλό σκούπισμα μετά από κάθε χρήση.

-Οι φοιτητές θα πρέπει να καθαρίζουν το δάπεδο στο δωμάτιό τους καθημερινά με μια σκούπα, σφουγγαρίστρα, ή ειδικά υφάσματα με μικροΐνες για να μην συσσωρεύονται τρίχες, σκόνες και ψίχουλα.

-Οι φοιτητές θα πρέπει να σκουπίζουν το εσωτερικό από τον φούρνο μικροκυμάτων και το ψυγείο αμέσως εάν υπάρχει λεκές από φαγητό η διαρροή από υγρά.

-Θα πρέπει να πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό.

-Σκόνες και μικρόβια από τα χέρια κολλούν επάνω στα κινητά τηλέφωνα και κάθε άλλη οθόνη (πχ laptop ή tablet). Πρέπει να καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα τις οθόνες, αλλά και τα χέρια τους άλλες δύο φορές την ημέρα με καλό σαπούνι.

-Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι φοιτητές στις πετσέτες που χρησιμοποιούν. Πάντα να τις καθαρίζετε μετά από 2-3 χρήσεις και ποτέ να μην τις αφήνετε διπλωμένες, ενώ είναι ακόμα νωπές.

-Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πρέπει να τα μοιράζεστε. Αυτά είναι τα ξυραφάκι και οι ξυριστικές μηχανές, τα αθλητικά είδη, τα εσώρουχα, οι οδοντόβουρτσες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

-Τέλος, οι φοιτητές θα πρέπει να πλένουν τα σεντόνια στα οποία κοιμούνται το αργότερο μία φορά κάθε εβδομάδα.

http://www.cleaninginstitute.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγιεινές και γρήγορες επιλογές για το πρωινό του παιδιού πριν το σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιός Κοξάκι: Πώς θα τον εντοπίσετε εγκαίρως στο παιδί