“Όχι” από τους φαρμακοποιούς στο χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή!

  • Iatropedia
Νέο χτύπημα στις τσέπες των ασφαλισμένων ετοιμάζει η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω ούτε για το άλλο χτύπημα ειδικά στους συνταξιούχους του “προστίμου” του ενός ευρώ ανά συνταγή. Χαράτσι που θα πρέπει όλοι να πληρώνουν από 1.1.2014. Και να σκεφτεί κανείς ότι εδώ και καιρό οι ασθενείς πληρώνουν και 5 ευρώ για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Παρ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για χαράτσι καθώς πρόκειται απλώς για 1 ευρώ, χωρίς βέβαια να υπολογίσει ηλικιωμένους ασθενείς που αγοράζουν συχνά φάρμακα και πολλοί εξ αυτών παίρνουν σύνταξη 400 ευρώ.

Και ο υπουργός Υγείας δεν ακούει τίποτε παρά και τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στην επιβάρυνση των ασφαλισμένων ανά συνταγή, “που κατά τον σχεδιασμό θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ”.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου υπενθυμίζουν ότι “το φαρμακείο δεν είναι μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης δημοσίων εσόδων και σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να συζητηθεί έγκαιρα με τον Υπουργό Υγείας , διότι εκτός από τη κοινωνική πλευρά δημιουργούνται και σοβαρά ζητήματα φορολογικής φύσεως”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι κατά Άδωνι! Η επόμενη μέρα από τη σύλληψη στο «Σωτηρία

Για παράνομη οπλοκατοχή και εκβίαση ο συνδικαλιστής του Σωτηρία που ζητούσε μίζα 50.000 ευρώ!

Τι είδε ο φακός του Άδωνι στην Αυστρία! Η οικολογική …πλευρά του υπ.Υγείας

Ράιχενμπαχ VS Σουλιώτη! Γερμανικό ή ελληνικό το σχέδιο για τις αλλαγές σε Κέντρα Υγείας-πολυϊατρεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν