«Ο Υπουργός Υγείας θέλει να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ;» – Αντιδρούν οι Σύλλογοι Οικογένειας στον διορισμό του νέου Δ.Σ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΘΕΑ
Η πρώτη αντίδραση για το νέο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ που διόρισε ο υπουργός Υγείας καταργώντας το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού, ήρθε από το Συντονιστικό Αγώνα των 14 Συλλόγων Οικογένειας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

«Επιλογές με ξεκάθαρο κομματικό κριτήριο» χαρακτηρίζουν οι 14 Σύλλογοι Οικογένειας του Οργανισμού, τον διορισμό του ψυχίατρου Χρήστου Λιάπη και της κοινωνιολόγου Φωτεινής Λεομπίλλα για τη θέση του προέδρου και αντιπροέδρου του ΚΕΘΕΑ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, .

Δείτε επίσης- ΚΕΘΕΑ: Τέλος στο αυτοδιοίκητο – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που διόρισε ο Βασίλης Κικίλιας

Σύμφωνα με τους γονείς των παιδιών που δίνουν τον αγώνα της απεξάρτησης, ο νέος πρόεδρος ψυχίατρος κ. Λιάπης «δεν έχει σχέση με την απεξάρτηση», ενώ η κα. Λεομπίλλα «απαξιώνει δημόσια το έργο του ΚΕΘΕΑ», όπως αναφέρουν.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Δεν θα σταθούμε μόνο στην παντελή απουσία σχέσης του κυρίου Λιάπη με τον χώρο της απεξάρτησης. Ούτε μόνο στο γεγονός ότι πρόεδρος και αντιπρόεδρος αποτελούν επιλογές με ξεκάθαρο κομματικό κριτήριο. Θα αναρωτηθούμε επιπλέον αν γνωρίζει ο Υπουργός ότι η κυρία Λεομπίλλα απαξιώνει δημόσια το έργο του ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές κοινότητες».

Αναφορά γίνεται και στο όνομα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες καταφέρεται κατά του ΚΕΘΕΑ μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το όνομα του ακούστηκε για πιθανή ανάληψη θέσης ως μέλος του διορισμένου Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ, πληροφορία, που όμως, δεν επιβεβαιώθηκε.

«Ο κύριος Βαλλιανάτος καθυβρίζει το ΚΕΘΕΑ και τους εργαζόμενούς του με χυδαίο τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκστομίζοντας απειλές που δύσκολα αναπαράγονται», αναφέρουν οι γονείς από τους Συλλόγους Οικογένειας.

Γονείς ΚΕΘΕΑ: «Τόσα χρόνια εμπιστευόμασταν τα παιδιά μας σε ανθρώπους που πίστευαν την αποστολή του ΚΕΘΕΑ»

Οι γονείς τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κύριο Υπουργό ότι τόσα χρόνια εκλέγαμε και εμπιστευόμασταν τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας σε ανθρώπους όπως ο Μάριος Πλωρίτης, η Αμαλία Μεγαπάνου, ο Γεράσιμος Νοταράς, η Νίκη Γουλανδρή, η Άλκη Ζέη, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Στέλιος Νέστωρ, ο Βασίλης Μαρκής και τόσοι άλλοι για τους οποίους κάθε Οργανισμός θα ήταν περήφανος. Άνθρωποι που πίστευαν στην αποστολή του ΚΕΘΕΑ, αγκάλιαζαν τα θεραπευτικά προγράμματα και τα μέλη τους και συνεισέφεραν αφιλοκερδώς στο έργο του Οργανισμού, τόσο από τη θέση τους στο άμισθο Δ.Σ. όσο και με την εθελοντική τους δράση μέσα στις μονάδες του ΚΕΘΕΑ. Όμως, αυτοί που θέλει να διορίσει και να πληρώνει ο Υπουργός, αλλά και κάθε διορισμένο Δ.Σ., θα είναι πάντα ξένο σώμα στο ΚΕΘΕΑ και θα υποσκάπτει το έργο του. Κύριε Υπουργέ, τι δεν καταλαβαίνετε;»