Ο πρύτανης του Παν/μίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος, στην ετήσια εκδήλωση της Hellenic Medical Society στο Λονδίνο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Αθανάσιος Δημόπουλος
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο δείπνο της Hellenic Medical Society of United Kingdom στο Dorchester Library του Κτιρίου Royal College of Physicians στο Λονδίνο.

Η επιστημονική αυτή εταιρεία που έχει ιδρυθεί το 1985, προσκαλεί κάθε χρόνο έναν διακεκριμένο ομιλητή, ο οποίος δίνει την επίσημη Hippocratic Oration διάλεξη.

Φέτος ο προσκεκλημένος και τιμώμενος ομιλητής ήταν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, με τίτλο ομιλίας: “Precision Medicine in Cancer treatment”, δηλαδή η Ιατρική Ακρίβειας στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Αθανάσιος Δημόπουλος

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και  στο πρόγραμμα εξατομικευμένης Ιατρικής (Ιατρικής Ακριβείας pMedGr) που εκπονείται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το δείπνο, ο Καθηγητής Kevin Featherstone (Professor in European Politics in London School of Economics) που κατέχει  την έδρα Eleftherios Venizelos in Contemporary Greek Studies έδωσε ομιλία σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας.

Αθανάσιος Δημόπουλος

Aρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Μ.Α.Δημόπουλος, Αθ. Φωκάς, Μ.Κορκίδης

Στο δείπνο παρακάθισαν Έλληνες Ιατροί που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης και: ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κκ Νικήτας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία κος Δημήτρης Καραμήτσος-Τζήμας, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge κος Θανάσης Φωκάς (μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), ο τέως Υπουργός κος Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής στο London School of Economics, o Καθηγητής του Cass Business School κος Κώστας Γραμμένος, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κος Γιάννης Μπολέτης.

Αθανάσιος Δημόπουλος

Κ.Featherstone, M.A.Dimopoulos, D.Karamitsos- Tzoumas

Αθανάσιος Δημόπουλος

I. Mosialos, T.Fokas, M.A.Dimopoulos, C.Grammenos, J. Boletis