Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Β. Κικίλια για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που δέχθηκαν επίθεση στην Κοζάνη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Κικίλιας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά, από τις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών, οι οποίοι νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στον χώρο εργασίας τους στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Μάχη για την ζωή τους δίνουν 2 από τους 4 εφοριακούς

Στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται από χθες το απόγευμα με μηχανική υποστήριξη οι δυο από τους τρεις πιο σοβαρά τραυματίες της δολοφονικής επίθεσης με τσεκούρι, εν ώρα εργασίας στη ΔΟΥ Κοζάνης, από τον 45χρονο δράστη.

Με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε νωρίς το πρωί η διοίκηση του νοσοκομείου περιγράφει την κατάσταση των ασθενών, λίγες ώρες μετά της μεταφορά τους με ασθενοφόρα από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης :

“Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.