Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ διαπιστώνει ελλείψεις στο νοσοκομείο Νίκαιας

  • Γιάννα Σουλάκη
Τις σημαντικες ελλείψεις σε υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Νικαιας ,διαπίστωσε ο προεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατουλης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του στο νοσοκομείο.

Σοβαρα προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα νοσοκομεία της Αττικής ,το οποίο δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών. Το νοσοκομείο λειτουργεί με 80 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού ,την ώρα που δέχεται πάνω από 1.600 ασθενεις στην εφημερία του, όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψή σου, ο προεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. Σύμφωνα με δήλωσή του το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

'Οπως ενημερώθηκε ο κ.Πατούλης από τους εργαζόμενους, στο νοσοκομείο καταγράφονται 80 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό, σε σχέση με άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο κατά 20% καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεως.

Οι 1600 ασθενείς που δέχεται το νοσοκομείο στην εφημερία του, θα μπορούσαν να ήταν κατά πολύ λιγότεροι, στην περίπτωση που λειτουργούσαν και ήταν σε επάρκεια οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Πατούλης

Γ.Πατούλης: "Το προσωπικό παλεύει ηρωϊκά"

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο θέμα της μη ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ σημείωσαν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 3 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει καταρτιστεί και υποβληθεί τα χρήματα προορίζονται για την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαι κοντά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,το οποίο παλεύει ηρωικά και κάτω από δύσκολες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Οφείλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ,για να μην υπάρχουν κενές θέσεις ,στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η Αττική και οι πολίτες της αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ευθύνη όλων μας να επιλέξουμε τους καλύτερους για να μας διοικήσουν », σημείωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο ,ο προεδρος του ΙΣΑ ,συνοδευόταν από εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων εργαζομένων, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους καθως και από το βουλευτή της ΝΔ και πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής Ι. Τραγάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν