Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη στο Υπουργείο Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
Υπουργείο Υγείας
Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Dr Hans Kluge.

Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η πορεία των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, η πρόληψη ως βασική πολιτική της Δημόσιας Υγείας και κυρίως η ετοιμότητα για  αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την διαχείριση και την ανταπόκριση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Dr Hans Kluge για το σύνολο των πεπραγμένων του Υπουργείου Υγείας τους πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και του έθεσε τους βασικούς άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και θα ρυθμίζει όλα όσα σχετίζονται με συμπεριφορικούς παράγοντες, όπως η χρήση καπνικών προϊόντων, η κατάχρηση οινοπνευματωδών, η κακή διατροφή, η απουσία φυσικής άσκησης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί το πιο σημαντικό πλαίσιο θωράκισης του πληθυσμού. Τέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας, όπως το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία.