Ο Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για «μιζέρια» και ο ΙΣΑ ανταπαντά…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει ως "μίζερη" την επίκληση της νομιμότητας εκ μέρους του ΙΣΑ σχετικά με το χειρουργείο στο οποίο συμμετείχε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης ενώ είναι ιδιώτης γιατρός... Και ο ΙΣΑ του ανταπαντά ότι η νομιμότητα δεν είναι είναι ούτε "γελοία ούτε μίζερη".

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Π. Πολάκη μέσω facebook στο κάλεσμα του ΙΣΑ για νομιμότητα:

«Στην απαράδεκτη, γελοία και μίζερη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων(δηλ του Πατουλη συγκεκριμένα ,ο οποίος μετά που έχασε την πρόσβαση στο υπουργείο υγείας που είχε επί Αδώνι -Βορίδη εχει πάθει παράκρουση απώλειας εξουσίας )
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :
Το ότι έκλεισα το Ιατρειο μου και τα βιβλία της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως οφειλα μετά που έγινε υπουργός ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι απώλεσα την επιστημονική μου ιδιότητα και την ειδίκευση μου στη χειρουργική την οποία Υποχρεούμαι να χρησιμοποιώ όταν κληθώ για βοήθεια είτε από ασθενή ,είτε από συνάδελφο γιατρό όπως επιβάλλει άλλωστε ο όρκος του Ιπποκρατη .

ΥΓ 1με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις καταλαβαίνει κανείς το φθόνο και το μίσος που κρύβει η ψυχή του βολεμένου μικροαστού που ακούμπησε όλη του την ύπαρξη στο να είναι η θεραπαινιδα της εξουσίας ,αποκτώντας αξία που ποτέ δε θα κατακτούσε με τις δικές του ηθικές ,πνευματικές η επιστημονικές δυνάμεις .
ΥΓ2 θέλω να μάθω τι στάση κράτησαν οι άλλες παρατάξεις στον ΙΣΑ στην ανακοίνωση αυτή και ειδικά οι αριστερές.».

Δείτε τι του ανταπάντησε ο ΙΣΑ:

ΘΕΜΑ: Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΕΛΟΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΖΕΡΗ

Η απάντηση του κ. Πολάκη στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού.

Μερικές μόνο επισημάνσεις είναι ίσως επιβεβλημένες:

1.      Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.

2.      Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.

3.      Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

Εάν νόμιζε ο κ. Υπουργός ότι μπορεί με την ιδιότητά του αυτή να διατηρεί «άσπρα και μαύρα ταμία της Δημόσιας Υγείας» όπως έκανε ως Δήμαρχος, πλανάται.

Αποτελεί ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας σε έναν Υπουργό που θεωρεί ότι μπορεί να πράττει κατά βούληση ανεξάρτητα από όσα ορίζει ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειές του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                                     Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ