Ο παράξενος τρόπος με τον οποίο ο καιρός επηρεάζει το σώμα μας!

  • Iatropedia
Μύθοι και πραγματικά μυστήρια για το τί προκαλούν η ζέστη, το κρύο, η υγρασία. Μήπως η… κουβέντα για τον καιρό είναι πιο σημαντική απ’ ότι νομίζουμε;

Λένε πως η βροχή φταίει για τους ρευματισμούς. Ίσως… Τα αποτελέσματα εννέα πρόσφατων ερευνών όμως δείχνουν ότι ο καιρός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ωστόσο πολλοί άλλοι επιστήμονες διαφωνούν και εξακολουθούν να ψάχνουν για να διαπιστώσουν αν η βροχή όντως φταίει ή αν βλέποντας την βροχή οι άνθρωποι αυθυποβάλλονται και πονούν περισσότερο.

Η πτώση της πίεσης στην ατμόσφαιρα προκαλεί πονοκέφαλο: Όταν το βαρόμετρο πέφτει, τότε… ανεβαίνουν οι πωλήσεις παυσίπονων. Πολλοί νιώθουν σαν να πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι τους –και υποφέρουν από πονοκεφάλους. Αυτό έχει μια πιθανή εξήγηση: Μπορεί η πίεση να επηρεάζει το κέντρο ισορροπίας, να δημιουργεί ζάλη και πονοκέφαλο.

Το πολύ κρύο παγώνει την καρδιά: ΄Έχει παρατηρηθεί ότι τους πολύ κρύους χειμώνες υπάρχει όντως αύξηση των καρδιακών προσβολών. Και μάλιστα μεγάλη αύξηση που φθάνει έως και 40%. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν υποψίες ότι έχει σχέση με την πίεση, αλλά εξήγηση προς το παρόν δεν υπάρχει.

Περισσότερος ήλιος, περισσότεροι γιοί: Τις θερμές χρονιές συλλαμβάνονται περισσότερα αγόρια. Πρόκειται για ένα πραγματικό αίνιγμα, αλλά αυτό δείχνουν οι μετρήσεις. Ίσως αλλάζουν λόγω ζέστης οι ορμόνες της γυναίκας, ίσως αλλάζει το σπέρμα. Κανείς δεν ξέρει το γιατί…