ΠΙΣ: Καταδικάζει τη ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Αγ.Ανάργυροι

  • Γιάννα Σουλάκη
ρατσιστική βία
Την παρέμβαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προκάλεσε το περιστατικό με τη ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγ.Ανάργυροι", το οποίο έφερε στο φως το Iatropedia.gr.

“Η βία στα νοσοκομεία είναι απολύτως καταδικαστέα, απ’όποιον κι αν προέρχεται. Η βία μεταξύ γιατρών είναι αυτονόητα δύο φορές καταδικαστέα. Κι αν η βία αυτή έχει και ρατσιστικό υπόβαθρο είναι πολύ βαριά καταδικαστέα”, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε: ΣΟΚ: Ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγιοι Ανάργυροι”

Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΙΝΑΠ, γιατρός εδώ και καιρό προσβάλλει με ρατσιστικές εκφράσεις, φτάνοντας ακόμη και στον προπηλακισμό συνάδελφου του γιατρού της ίδιας ειδικότητας, επειδή είναι … Παλαιστίνιος. “Πάρε την καμήλα σου και πήγαινε στη χώρα σου” είναι μια από τις πολλές προσβλητικές εκφράσεις που φέρεται να χρησιμοποίησε ο έλληνας γιατρός απευθυνόμενος προς τον Παλαιστίνιο από την Ιορδανία συνάδελφό του, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα έφτασε στο σημείο ακόμη και να τον προπηλακίσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ κ. Ολγας Κοσμοπούλου:

“Την ημέρα των εκλογών, τέλος Φεβρουαρίου, ο Ιορδανός συνάδελφος ήταν υποψήφιος και καθόταν στο τραπεζάκι της παράταξης έξω από κτίριο του νοσοκομείου, ενώ ο άλλος “συνάδελφος” σε εισαγωγικά, πέρασε μία, πέρασε δύο από μπροστά του και τον προκαλούσε. Στο τέλος του επιτέθηκε έχοντας τη“βοήθεια” και ενός ακόμη Έλληνα συναδέλφου του. Υπήρξε και σωματική βία, αλλά ευτυχώς τους χώρισαν εγκαίρως”, καταγγέλλει η κα.Κοσμοπούλου.

Αύξηση των περιστατικών βίας στα νοσοκομεία

Αύξηση των περιστατικών βίας στα νοσοκομεία έχει εντοπίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, “Είναι κρίμα για μια χώρα με το πολιτιστικό υπόβαθρο της Ελλάδας, να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα από τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούμασταν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και συνεχίζει:

“Μας απασχολεί πολύ ως Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η αύξηση των κρουσμάτων βίας, κυρίως εναντίον της άσπρης μπλούζας. Διότι διθνώς υπάρχουν κρούσματα βίας στα νοσοκομεία πολύ σοβαρά, δηλαδή σε χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν και η Κίνα, έχουν ακόμα και ένοπλους αστυνομικούς στα νοσοκομεία, αυτό μας απασχολεί ότι υπάρχει μια αύξηση τελευταία και στη χώρα μας. Σκεφτόμαστε μάλιστα να ξεκινήσουμε μάλιστα και σχετική εκστρατεία”, λέει ο κ. Εξαδάκτυλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν