Ο καρκίνος θερίζει τα Τρίκαλα !!!

  • Iatropedia
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Μέσα στο 2011 οι περισσότεροι άνθρωποι που πέθαναν στο νομό Τρικάλων, πέθαναν από καρκίνο. Για κάποιο λόγο που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, οι περισσότερες περιπτώσεις θανάτου στην περιοχή, σύμφωνα με το ληξιαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, οφείλονται στον καρκίνο, και είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με άλλες αιτίες.

Μέσα στο 2011 στα Τρίκαλα πέθαναν 485 άνθρωποι. Από αυτούς οι 262 ήταν άνδρες και οι 223 ήταν γυναίκες. Από τους 485 θανάτους οι 160 αφορούν θάνατο από καρκίνο. 93 άνθρωποι πέθαναν από κάποιο καρδιακό πρόβλημα, και αμέσως μετά έρχονται τα εγκεφαλικά:63 περιπτώσεις.

Δηλαδή από τους 485 θανάτους οι 316 (ποσοστό άνω του 65%) οφείλονται σε καρκίνος, στην καρδιά και στα εγκεφαλικά επεισόδια.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος σας λέμε το γήρας σαν αιτία θανάτου έρχεται 4η με καταγεγραμμένους θανάτους στο ληξιαρχείο, 61. Να αναφέρουμε ότι οι περιπτώσεις θανάτου δεν έχουν κάποιο ηλικιακό περιορισμό και στα θύματα από καρκίνο αναγράφονται και αρκετοί νέοι άνθρωποι, ακόμη και παιδιά.

Την ίδια στιγμή και οι γεννήσεις στην περιοχή καταγράφουν σημαντική πτώση σε σχέση με προηγούμενα έτη. Το 2011 γεννήθηκαν 793 παιδιά, ενώ το 2010, για παράδειγμα 1009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το εγκεφαλικό στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για το έμφραγμα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του παχέως εντέρου στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του φάρυγγα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του προστάτη στην εγκυκλοπαίδεια του iatrpedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του μαστού στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν