Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίπλα στους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, την περιφερειάρχη Αττικής και τους δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα ότι είναι στο πλευρό των πληγέντων.

«Μαζί με τα νοσοκομεία Κυανούς Σταυρός, Άγιος Λουκάς, Γενική Κλινική και Διαβαλκανικό προτιθέμεθα να περιθάλψουμε και να νοσηλεύσουμε δωρεάν ένδεκα τραυματίες-εγκαυματίες καθώς επίσης και να σταλούν ειδικοί γιατροί-εθελοντές για να βοηθήσουν το έργο των συναδέλφων στην Αττική»,, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μετά την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτίθεται να αναλάβει -μαζί με τα παραπάνω ιδιωτικά νοσοκομεία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης- την περίθαλψη και τη νοσηλεία για ένδεκα θύματα της πύρινης λαίλαπας κι αν υπάρξει ανάγκη και για άλλους. Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι -και στη διάθεση των συναρμοδίων φορέων- να στείλουμε ομάδα δώδεκα -τουλάχιστον- χειρουργών, αναισθησιολόγων και πλαστικών χειρουργών ώστε να βοηθήσουμε άμεσα στο έργο των συναδέλφων των νοσοκομείων της Αττικής» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος συμπληρώνοντας ότι «οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς – εθελοντές του ΙΣΘ και τα ιδιωτικά νοσοκομεία που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου».

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Νίκου Νίτσας συμπλήρωσε:

«Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουμε συγκλονισθεί από το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας και θα είμαστε επί ποδός για ό,τι χρειαστεί. Ως επιστήμονες της ζωής και της υγείας, ξέρουμε ότι το εθνικό πένθος κρατάει λίγες ημέρες, αλλά το προσωπικό και οικογενειακό για πάντα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν