Ο Γολγοθάς των αναπήρων για τα λίγα ευρώ του επιδόματος

  • Iatropedia
Έλεος δε δείχνει τελικά η κυβέρνηση όχι μόνο στους ασθενείς αλλά ούτε και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην καταβολή των επιδομάτων έχουν οδηγήσει πολλές οικογένειες όχι απλά στα όρια της φτώχιας αλλά ακόμη και στα όρια της πείνας. Πότε θα δοθούν τελικά;

Ο αρμόδιος υπουργός Ευρ.Στυλιανίδης πάντως δεσμεύεται ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές στους αναπήρους ενώ υποστηρίζει ότι ασκούνται πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο για να εκταμιευθούν τα χρήματα για τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία.

Οι οικογένειες όμως μέχρι τότε και μέχρι να έρθει η σειρά τους ζουν το δικό τους Γολγοθά.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των αναπήρων (ΕΣΑμεΑ)τονίζουν με κάθε τρόπο το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Όπως λένε: «Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί!”

Οι καθυστερήσεις αφορούν στα προνοιακά επιδόματα για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου και το διατροφικό επίδομα για τον μήνα Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι τα επιδόματα αυτά είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.