Ο δρ. Χάιμλιχ έσωσε γυναίκα από πνιγμό με την μέθοδο που ο ίδιος επινόησε! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Χάιμλιχ
Ο δρ Henry Heimlich εφηύρε την μέθοδο που πήρε το όνομά του το 1974, ως μία βασική και απλή τακτική για τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που πνίγεται από κάτι που κατάπιε. Ο 96χρονος σήμερα γιατρός ισχυρίζεται, ότι η τεχνική του έχει σώσει πάνω από 100.000 ζωές έκτοτε. Η δική μας εκτίμηση είναι πως είναι πολύ μετριοπαθής!

Αλλά, αν και έχει περάσει 40 και πλέον χρόνια της ζωής του να παρουσιάζει και να ενημερώνει τον κόσμο για την μέθοδο Χάιμλιχ, ο ίδιος γιατρός δεν είχε χρειαστεί ποτέ να την εφαρμόσει σε κάποιο άτομο ως κανονικές πρώτες βοήθειες, για να το σώσει από πνιγμό.

Τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όταν ο 96χρονος δρ Χάιμλιχ εφάρμοσε την διαβόητη τεχνική του, για να σώσει την ζωή μιας 87χρονης γυναίκας από πνιγμό, όταν εκείνη έτρωγε ένα χάμπουργκερ.

Επρόκειτο για μία γυναίκα στον ίδιο οίκο ευγηρίας όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος ο δρ Χάιμλιχ στο Hyde Park του Οχάιο. Για καλή της τύχη ο διάσημος γιατρός ήταν δίπλα της εκείνη την στιγμή, σηκώθηκε, την άρπαξε με την λαβή της μεθόδου Χάιμλιχ και της έσωσε την ζωή!

“Δεν είχε χρειαστεί να το κάνω ποτέ σε ασθενή. Πάντα δίδασκα την μέθοδο σε άλλους (…) Ένιωσα υπέροχα που το έκανα, που μόλις είχα σώσει μια ζωή. Τώρα μόλις πείστηκα ότι αυτό που δίδασκα τόσα χρόνια πραγματικά λειτουργεί σε όλο τον κόσμο. Ένιωσα βαθιά ικανοποίηση”, είπε ο 96χρονος γιατρός.

http://www.wptv.com

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς εφαρμόζεται η μέθοδος Χάιμλιχ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πνιγμός: Τι να κάνετε αν είστε μόνοι σας και δεν έχετε βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνιγμός από αντικείμενο: Οι κινήσεις που σώζουν το παιδί (ΒΙΝΤΕΟ)