Πνιγμός: Τι να κάνετε αν είστε μόνοι σας και δεν έχετε βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πνιγμός
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν πάνω-κάτω τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν κάποιον την στιγμή που πνίγεται από κάτι που κατάπιε.

Αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τι να κάνουν, αν ο πνιγμός συμβεί στους ίδιους και δεν είναι κανείς εκεί κοντά για να τους βοηθήσει.

Εδώ θα δείτε τις συμβουλές και βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε, για να ανταποκριθείτε σωστά και εγκαίρως σε αυτή την περίπτωση. Είναι κάτι που σίγουρα αξίζει να δείτε, αφού μια μέρα μπορεί να σώσει τη ζωή σας!

Ο Jeff Rehman, γιατρός στο πυροσβεστικό Σώμα των ΗΠΑ με 22 χρόνια εμπειρίας, παρουσιάζει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να σώσετε τον εαυτό σας σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Εδώ είναι τα βασικά σημεία:

  • Μην πανικοβάλλεστε. Παραμείνετε όσο πιο ψύχραιμοι μπορείτε
  • Γονατίστε στο πάτωμα, με το σώμα σας να στηρίζεται από τα τεντωμένα χέρια σας. Προσοχή: Πρέπει να το κάνετε στο πάτωμα και όχι σε κάποιο στρώμα/κρεβάτι κλπ. Το έδαφος πρέπει να είναι σκληρό.
  • Απότομα τραβήξτε μακριά τα χέρια σας και αφήστε το σώμα σας να πέσει απότομα στο έδαφος, ώστε ο κορμός σας να χτυπήσει σκληρά στο πάτωμα. Το σκληρό χτύπημα στο στήθος σας θα αναγκάσει μεγάλη ποσότητα αέρα να εξέλθει απότομα και με πίεση από τους πνεύμονές σας και, την ίδια στιγμή, να παρασύρει μαζί του και να αποβάλλει το όποιο αντικείμενο εμποδίζει τη ροή του αέρα.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες και την αναπαράσταση από τον δρ Rehman:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πνιγμός από αντικείμενο: Οι κινήσεις που σώζουν το παιδί (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνιγμός: Οι Πρώτες Βοήθειες αν σας «σταθεί κάτι στον λαιμό»