Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος κατέθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ

  • Iatropedia
Στο Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης Πολάκη με την οποία παύεται από πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Η απόφαση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και δεν αποκλείεται να είναι θετική για τον καθηγητή.

Ο κ. Γιαννόπουλος πληροφορήθηκε την παύση του από την θέση του προέδρου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ λίγο πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη μετά την άρνησή του να παραιτηθεί ο ίδιος και το ΔΣ λόγω της διαμάχης που ξέσπασε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων.

Η παύση του καθηγητή μάλιστα συνοδευόταν και από την ανακοίνωση του ονόματος του αντικαταστάτη του , ο οποίος μάλιστα διορίστηκε ήδη με διαδικασίες fast track και δεν είναι άλλος από τον αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής και τ. πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Προ διημέρου μάλιστα διορίστηκε και νέο ΔΣ στο Κέντρο. Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα, ο περίφημος διαγωνισμός για την στελέχωση των ΜΕΘ έχει «παγώσει» και ουδείς γνωρίζει πως θα προχωρήσει ή αν θα υπάρξει νέα προκήρυξη.

Διαβάστε εδώ  και εδώ το ιστορικό.