Ο …ανήλικος Κορυδαλλός πάει Σισμανόγλειο!

  • Iatropedia
Ειδική ομάδα επιστημόνων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου αναλαμβάνει να θεραπεύσει τις ψυχές των μικρών έγκλειστων του Κορυδαλλού που διαμένουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής εξαιτίας των μητέρων τους.

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, προκειμένου ειδικοί επιστήμονες να παράσχουν βοήθεια, τόσο ιατρική όσο και ψυχολογική, στα ανήλικα που αναγκαστικά μένουν στις φυλακές Κορυδαλλού επειδή οι μητέρες τους είναι έγκλειστες εξαιτίας διαφόρων αδικημάτων.

Ειδικότερα με βάση το σχεδιασμό που έχει κάνει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Όλγα Οικονόμου ομάδα γιατρών και ψυχολόγων θα επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τις φυλακές ώστε να εξετάζονται λεπτομερώς τα παιδιά για τυχόν ασθένειες. Στο ίδιο πλαίσιο και ειδικοί ψυχαναλυτές και ψυχολόγοι θα περνούν την πύλη του Κορυδαλλού για να παράσχουν συμβουλευτική βοήθεια στα ανήλικα και να αντιμετωπίζουν πιθανά ψυχολογικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα με βάσει τη συμφωνία, αν χρειασθεί τα παιδιά θα μεταφερθούν για νοσηλεία είτε στο Σισμανόγλειο είτε στο Αμαλία Φλέμινγκ που είναι και διασυνδεόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Όπως δηλώνει στο iatropedia η διοικήτρια του νοσοκομείου Όλγα Οικονόμου: “επιχειρήσαμε σε εποχές δύσκολες και ειδικά για τα μικρά παιδιά, που αναγκαστικά ζουν μέσα στη φυλακή, να τα βοηθήσουμε για να βελτιωθεί η ζωή τους. Τα νοσοκομεία μας μπορούν να τους παράσχουν κάθε στήριξη”.