Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην Αριστοτέλους- Θα ακούσουμε κάτι καινούργιο;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την Υγεία και το Φάρμακο θα κάνει σήμερα μετά τις 10.00 π.μ. η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επισκέπτεται το κεντρικό κτήριο του υπουργείου Υγείας στην Αριστοτέλους,

Τα θέματα του ΕΟΠΥΥ, των προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις ΤΟΜΥ, η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, η εξέλιξη των προϋπολογισμών, το clawback αλλά και τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, θα τεθούν επί τάπητος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ήδη από χθες μάλιστα έχουν αποσταλεί τόσο από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από όλους τους εποπτευόμενους φορείς, υπομνήματα με αναλυτικές αναφορές στην εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στην Υγεία και το Φάρμακο.

Μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού, έχει ανακοινωθεί από χθες ότι ο κ. Τσίπρας θα εκφωνήσει λόγο από το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας. Τι θα πει; Δεν χρειάζεται ούτε μεγάλη φαντασία ούτε και ενδελεχές ρεπορτάζ…

Θα πει πάλι για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, θα πει πάλι ότι εξυπηρετούνται επί των ημερών του οι ανασφάλιστοι πολίτες, θα πει πάλι ότι θα δοθούν χρήματα στην Υγεία, θα τα βάλει πάλι με την ΠΟΕΔΗΝ και όποιον άλλον αρθρώνει λόγο και βέβαια θα κάνει και αναφορά στην πρωτοβάθμια Φροντίδα που βρίσκεται σε φάση επαναδιοργάνωσης.

Αν πει κάτι καινούργιο και πιο χειροπιαστό, θα το μεταδώσουμε πάραυτα!