Ο Άδωνις στην Αυστρία οι εργαζόμενοι στην αγωνία! Γιατί καθυστερεί το σχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Με καθυστέρηση λίγων ημερών θα παραλάβει τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ειδική επιστημονική επιτροπή που συστήθηκε υπό τον καθηγητή Κ.Σουλιώτη, την πρόταση για την ανασυγκρότηση όλων των μονάδων υγείας της χώρας. Γιατί καθυστερεί η διαδικασία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ενώ επρόκειτο σήμερα να συναντηθεί με την επιστημονική επιτροπή και να παραλάβει το σχέδιο- πρόταση για τον νέο ΕΟΠΥΥ, τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον θα το παραλάβει στο τέλος της εβδομάδας. Και αυτό επειδή αναχώρησε για τη σύνοδο των υπουργών υγείας της Ε.Ε. στην Αυστρία με συνέπεια η όλη διαδικασία να πάρει παράταση. Όπως ο ίδιος δήλωσε, πιθανότατα την Παρασκευή θα παραλάβει το σχέδιο των ειδικών που θα περιλαμβάνει αλλαγές για όλες τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το προσωπικό.

Το σχέδιο που θα ενοποιεί όλες της μονάδες (ΠΦΥ) δηλαδή πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία, θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και νέες συνθήκες εργασίας για τους 6500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ),τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας αλλά και τους συμβεβλημένους με αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Όπως όλα δείχνουν η ηγεσία του υπουργείου υγείας θα αλλάξει πλήρως όλες τις εργασιακές σχέσεις του ιατρικού κλάδου ώστε να είναι ενιαίες και να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις, με ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί σε όλους του δικαίωμα και για ιδιωτικό έργο.

Επίσης η πρόταση Σουλιώτη αναμένεται να περιλαμβάνει και 24ωρη λειτουργία των μονάδων υγείας γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γιατροί να πρέπει πιθανότατα να έχουν συμβολή σε αυτό το νέο τρόπο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταρρέουν οι Εντατικές! Σε λίστες αναμονής 40 ασθενείς τη μέρα

Αποκάλυψη: Τα λογιστικά του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες με απ' ευθείας ανάθεση και διαδικασίες εξπρές!

Έρχονται οι συγχωνεύσεις στον ΕΟΠΥΥ! Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες υγείας

Όταν η Χρυσή Αυγή εισέβαλε στο ΕΣΥ! Το αίμα των…Ελλήνων και οι παράνομες αποκλειστικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν