Novo Nordisk: Η ζήτηση για Ozempic και Wegovy είναι τόσο μεγάλη που σχεδιάζει νέα, τεράστια μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη

  • Iatropedia newsroom
φάρμακα για αδυνάτισμα
Ο φαρμακευτικός κολοσσός έχει υποβάλει αίτηση για την κατασκευή campus 147.192 τετραγωνικών μέτρων έξω από το Δουβλίνο

Η Novo Nordisk, η φαρμακοβιομηχανία που παράγει τα φάρμακα για την παχυσαρκία Ozempic και Wegovy, σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή μεγάλης μονάδας παραγωγής έξω από το Δουβλίνο σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός έχει υποβάλει αίτηση για την κατασκευή campus 147.192 τετραγωνικών μέτρων στο Clondalkin που μπορεί να δημιουργήσει έως και 1.100 θέσεις εργασίας στην περιοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times.

Η μεγάλη επιτυχία των Ozempic και Wegovy έχει μετατρέψει τη Novo Nordisk, μία εταιρεία με πορεία 100 ετών, στην πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία της Ευρώπης, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από την οικονομία της Δανίας, όπου έχει και την έδρα της. Η ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι επίσης τόσο μεγάλη, που η εταιρεία δυσκολεύεται να την καλύψει.

Η επένδυση πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα χρειαστούν από 18 έως 24 μήνες για να ολοκληρωθεί και το εργοστάσιο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2026.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Πόσο έχουν αλλάξει τα συμπτώματα της COVID

Το δώρο των φυτών στην ψυχική υγεία μας

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πώς θα κάψετε τις άφθονες θερμίδες του