Νοσοκομειακοί γιατροί: Φέρτε πίσω το μισθολόγιο μας! Τι θα ζητήσουν από Βορίδη

  • Iatropedia
Με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη θα συναντηθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Την ίδια ώρα ο υπουργός υγείας προανήγγειλε την πρόσληψη 2800 γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα από τα βασικά θέματα που θα θέσει στο τραπέζι ο κλάδος είναι να επανέλθει το μισθολόγιο των γιατρών στα παλαιά επίπεδα μετά και την τροπολογία για τους δικαστικούς.

Οι γιατροί, μετά τη ρύθμιση που φέρνει τους δικαστικούς σε άλλα οικονομικά επίπεδα αλλά και τις αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ζητούν να υπάρξουν αυξήσεις και στα μισθολόγια των νοσοκομείων.

Άλλωστε οι γιατροί έχουν υποστεί μειώσεις από 40 έως και 50% από τη στιγμή που μπήκε το μνημόνιο στη ζωή μας. Η ΟΕΝΓΕ είχε θέσει το ζήτημα εδώ και καιρό στην κυβέρνηση τόσο με συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες όσο και με νομικές κινήσεις χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα από την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει μάλιστα πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου και τα σχετικά έγγραφα είχαν δοθεί και στις Ενώσεις Γιατρών της χώρας.

Πάντως όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δύσκολα θα αλλάξει το μισθολόγιο των γιατρών σήμερα καθώς επικαλείται δυσκολίες και με την τρόικα.

Κατά τα άλλα η ΟΕΝΓΕ στη συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη θα θέσει και το θέμα της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ με συνέπεια σήμερα τα περισσότερα νοσοκομεία να παρουσιάζουν ελλείψεις υλικών αλλά και φαρμάκων.

Εκτός αυτού φυσικά θα τεθεί το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού αλλά και της καθυστέρησης στις προσλήψεις που έχουν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση.

έρχονται προσλήψεις

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην Πρώτη Γραμμή, αφού επεσήμανε την ανάγκη ανασυγκρότησης των νοσοκομείων προανήγγειλε την πρόσληψη 2800 ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εκ των οποίων οι 200 θα προσληφθούν στο ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιδιώτες γιατροί για άλλους τρεις μήνες για ΕΟΠΥΥ! Που διαφώνησαν με Βορίδη

Έρχεται ψαλίδι κερδών για φαρμακοποιούς! Που καταλήγουν τρόικα-Βορίδης

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Στα μαχαίρια ακόμη Βορίδης -Γρηγοράκος για τις αρμοδιότητες