Νοσοκομείο Ζακύνθου: Οι ΕΔΕ κατέληξαν στο ότι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ολοκληρώθηκαν οι ΕΔΕ για τα περιστατικά που έχουν προκύψει στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου καταλήγοντας αφενός στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ...ένα περιστατικό, αυτό με τον θάνατο της γυναίκας από απλή ορθοπεδική επέμβαση. Αφετέρου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει γίνει μεγάλη φασαρία για το τίποτα και ότι την τελική απόφαση για καταλογισμό ή όχι ευθυνών για την γυναίκα πρέπει να την λάβει η Δικαιοσύνη!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                  Ζάκυνθος,  02.06.17

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ”

Την 01.06.17 , συνεδρίασε το  Διοικητικό Συμβούλιο  του Γεν. Νοσοκομείου Ζακύνθου με μοναδικό θέμα συζήτησης «Πορίσματα των Ε.Δ.Ε.».  Σημειωτέον ότι διενεργήθηκαν δύο ξεχωριστές Ε.Δ.Ε. Μία που αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο την άτυχη συμπολίτισσα μας και μια που αφορά στη διερεύνηση των υποτιθέμενων μετεγχειρητικών επιπλοκών σε πέντε ασθενείς.

Από τα διαλαμβανόμενα σε αμφότερες τις παραπάνω Ε.Δ.Ε. προκύπτουν αβίαστα και κατά τρόπο σαφή τα εξής:

1)    Το περιστατικό που παρουσίασε μη αναμενόμενες μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ, ήτοι αυτό της θανούσης,

2)     Οι ανωτέρω επιπλοκές σε καμιά περίπτωση δεν οφείλονται σε τοξικό παράγοντα προερχόμενο από το δίκτυο της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων και

3)    Γίνεται ιδιαίτερη μνεία για την αδικαιολόγητη πολύμηνη μη λειτουργία των χειρουργείων χωρίς αποδεδειγμένη αιτιολογία καθώς και του γεγονότος ότι ο ακολουθούμενος από τα αρμόδια όργανα προσανατολισμός διερεύνησης των γεγονότων, ήτοι η πιθανολόγηση ύπαρξης τοξικού παράγοντα από το δίκτυο  της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων, δεν απέδωσε και ότι αν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο θα είχε βρεθεί.

Γι’ όσον αφορά ειδικότερα την Ε.Δ.Ε. που αφορά στο περιστατικό που κατέληξε, αυτή περιορίζεται στη διάρκεια της νοσηλείας στο Γ.Ν.Ζακύνθου.  Με δεδομένο όμως ότι η ασθενής,  την 25/11/2016 διακομίστηκε σε έτερο Νοσοκομείο της 6ης  Υ.Π.Ε. στο οποίο και νοσηλεύτηκε έως και την 4/12/2016 όπου κατέληξε, το Δ.Σ. θεωρεί ότι για την πληρότητα της διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου της ασθενούς, η Ε.Δ.Ε. πρέπει να επεκταθεί και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να κρίνουν εάν υπάρχουν ενέργειες, παραλείψεις ή πλημμέλειες που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα είναι τα ποινικά και τα διοικητικά δικαστήρια.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Διοικήτρια

Δέσποινα Κ. Τσαρίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν