Νοσοκομείο Ζακύνθου: «Καταρρέει από την έλλειψη κονδυλίων, γιατρών και νοσηλευτών» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στο νοσοκομείο Ζακύνθου φέρνει στο προσκήνιο η ΠΟΕΔΗΝ με σημερινή της ανακοίνωση.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Νοσοκομείο Ζακύνθου

Καταρρέει από την έλλειψη κονδυλίων, γιατρών και νοσηλευτών

Κίνδυνος για την υγεία των ασθενών. Που θα πηγαίνουν τα παιδάκια του νησιού όταν αρρωστήσουν αφού κλείνει η Παιδιατρική κλινική;

Κλείνει η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου εξαιτίας των τεσσάρων συνεχόμενων παραιτήσεων ιατρών της κλινικής με τελευταία τον Διευθυντή της κλινικής.

Γιατί άραγε;

Επειδή κλείνει η Παιδιατρική στο Νοσοκομείο δεν θα γίνονται πια ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται μόνο με δύο νεφρολόγους. Ο αριθμός των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών συνεχώς αυξάνεται. Οι δύο νεφρολόγοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλους νεφροπαθείς. Ως εκ τούτω οι νέοι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να ξενιτεύονται για να κάνουν αιμοκάθαρση με πολλά έξοδα και μεγάλη ταλαιπωρία.

Υποστελεχωμένο είναι το αναισθησιολογικό τμήμα και δεν καλύπτεται με εφημερίες όλο το μήνα ο χειρουργικός τομέας.

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό.

62% είναι ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Υπάρχει ένας νοσηλευτής σε κάθε κλινική στη βάρδια. Παρουσιάζεται το φαινόμενο να λειτουργούν τμήματα (χειρουργείο, αναισθησιολογικό, τεχνητός νεφρός, αιμοδοσία) χωρίς την παρουσία νοσηλευτή, αλλά βρίσκεται σε ετοιμότητα εκτός Νοσοκομείου. Όποτε δηλαδή παραστεί ανάγκη θα κληθεί να εμφανισθεί!!!

Στέγνωσε οικονομικά το Νοσοκομείο.

Δεν διαθέτει χρήματα για προμήθεια πετρελαίου, οξυγόνου και αντιδραστηρίων.

Σας κοινοποιούμε σχετική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ζακύνθου που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. (σ.σ. κατεβάστε την σχετική καταγγελία σε μορφή Word με ένα κλικ ΕΔΩ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν