Νοσοκομείο Ζακύνθου: 3μελής επιτροπή θα αποφασίσει αυθημερόν το άνοιγμα των χειρουργείων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δύο γιατροί από το "Αττικόν" και ένας παράγοντας του υπουργείου Υγείας θα μεταβούν στη Ζάκυνθο, θα ελέγξουν την κατάσταση στα χειρουργεία του νοσοκομείου και θα παραδώσουν αυθημερόν πόρισμα για την ανάγκη να ανοίξουν ή να παραμείνουν κλειστά. Αυτό ανακοίνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα λάβει χώρα αύριο Πέμπτη και δίνοντας στην δημοσιότητα τα ονόματα των μελών της επιτροπής.

 

Διαβάστε τι αναφέρουν από την διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου:

Η διοίκηση του Γ.Ν. Ζακύνθου, με σειρά διοικητικών αποφάσεων, για τις οποίες είναι πλήρως ενημερωμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παραχώρησε τις χειρουργικές αίθουσες του Γ.Ν. Ζακύνθου προς χρήση από τις 8 Μαρτίου 2017.

Επομένως, η συνεχιζόμενη ομηρεία των κατοίκων της Ζακύνθου, λόγω της  άρνησης μέρους  του ιατρικού  προσωπικού να συμβάλλει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου, βασίζεται σε ατεκμηρίωτες  ενστάσεις. Οι εικοτολογίες αυτές αφορούν στην ασφάλεια λειτουργίας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των χειρουργείων, παρά την αντικατάστασή του και τις πιστοποιήσεις από τα εντεταλμένα όργανα και τις αρμόδιες υπηρεσίες και αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας κλίματος απαξίωσης του νοσοκομείου Ζακύνθου και ανασφάλειας για την αξιοπιστία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Καλούνται όσοι συμβάλουν στην δημιουργία εσφαλμένων και επικίνδυνων εντυπώσεων  για λόγους επικοινωνιακούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παραμένουν δέσμιοι ιδιοτελών συμφερόντων που δεν συνάδουν με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με στόχο να επισπευσθεί η επαναλειτουργία των χειρουργείων του ΓΝ Ζακύνθου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού συγκροτήθηκε εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή, η οποία θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, για να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο και να παραδώσει αυθημερόν το πόρισμα της,  προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του νησιού.   

Η ανωτέρω επιτροπή αποτελείται από τους:

·        Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, Διευθύντρια Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν», καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στο ΕΚΠΑ (πρόεδρος).

·        Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, στο νοσοκομείο «Αττικόν»,

·        Παύλο Μπούργαλη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Εκ μέρους του   Δ.Σ.

Η Διοικήτρια

Δέσποινα Κ. Τσαρίδου