Νοσοκομείο Λιβαδειάς: Μακάβριο λάθος- Μπέρδεψαν δύο σορούς…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Συγγνώμη από τις οικογένειες των εκλιπόντων για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς επειδή μπέρδεψαν δύο σορούς...

Το ανατριχιαστικό  λάθος έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς αναστατώνοντας δύο οικογένειες που αντί να δουν τον δικό τους άνθρωπο στην κηδεία, είδαν έναν άγνωστο…

Στην πρώτη κατά σειρά κηδεία, συγγενείς διαπίστωσαν ότι στο φέρετρο που μεταφέρθηκε στην εκκλησία του χωριού τους, υπήρχε η σορός μιας άλλης ηλικιωμένης γυναίκας από την Άμφισσα. Η δεύτερη οικογένεια το πληροφορήθηκε επίσης λίγη ώρα αργότερα…

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Όπως προκύπτει από έρευνα των σχετικών τηρούμενων αρχείων:

Τη Δευτέρα 15/01/2018 και ώρα 10:00 π.μ προσήλθαν στο Γ.Ν Λιβαδειάς ταυτόχρονα δυο Γραφεία Κηδειών προκειμένου να παραλάβουν μια το καθένα σορό προς κήδευση.

Παρά το γεγονός ότι οι σοροί, που διατηρούνται στο ψυγείο του νοσοκομείου, φέρουν σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικό περικάρπιο με το ονοματεπώνυμο του νεκρού, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (της διπλής παράδοσης), ούτε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, που παρέδωσε τις σορούς, ούτε οι παραλαβόντες από τα Γραφεία Κηδειών έκαναν την δέουσα ταυτοποίηση των στοιχείων, με αποτέλεσμα τα Γραφεία να παραλάβουν εκατέρωθεν διαφορετική σορό.

Στη συνέχεια, και κατά την παράδοση της μιας εκ των σορών στο χωριό Παύλο για την κηδεία, διαπιστώθηκε το ατόπημα. (Η δεύτερη σορός παρέμενε ακόμη στο Γραφείο Κηδειών για την σχετική προετοιμασία).

Τα δύο γραφεία κηδειών επικοινώνησαν και διευθέτησαν το θέμα μεταξύ τους, χωρίς να ειδοποιήσουν το Νοσοκομείο, όπως κανονικά όφειλαν.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Λιβαδειάς:

– εκφράζει αρχικά τα θερμά συλλυπητήρια και στις δυο οικογένειες των εκλιπόντων και

– απευθύνει ειλικρινέστατη συγγνώμη προς τους συγγενείς της αποθανούσης με καταγωγή από το Παύλο Βοιωτίας, για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν.

Ενδοϋπηρεσιακά, θα γίνουν τα προβλεπόμενα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν