Νοσοκομείο Λήμνου: Κινδύνευσε ασθενής να πεθάνει γιατί δεν υπήρχε καρδιολόγος, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
Λήμνου
Ένα σοβαρό περιστατικό με ασθενή που κινδύνευσε να πεθάνει γιατί δεν υπήρχε καρδιολόγος στο νοσοκομείο Λήμνου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Κάτω από τα όρια ασφαλείας λειτουργεί το νοσοκομείο Λήμνου, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να κινδυνεύσει άνδρας που είχε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, γιατί δεν υπήρχε καρδιολόγος. Τελικά επιστρατεύτηκε ιδιώτης, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ελικόπτερο σε νοσοκομείο»

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, την Τετάρτη 22/1 7πμ προσήλθε στο Νοσοκομείο Λήμνου ασθενής με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δεν υπήρχε καρδιολόγος, γιατί ο μοναδικός γιατρός με οργανική θέση είχε ασθένεια και ρεπό. Στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή ήταν ένας Αγροτικός Γιατρός και ένας Γενικός Γιατρός. Ειδοποίησαν ιδιώτη Παθολόγο που έχει σύμβαση με το Νοσοκομείο ο οποίος προσήλθε στο Νοσοκομείο.

«Κρίθηκε σκόπιμο να επιληφθεί του περιστατικού Καρδιολόγος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Κλήθηκε Ιδιώτης Καρδιολόγος που έκρινε ότι είναι επείγουσα και αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο με καρδιολογική κάλυψη. Λόγω καθυστέρησης της αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ (είπαν ότι θα πάρει πάνω από τρεις ώρες), κλήθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο και μετέφερε τον ασθενή».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νοσοκομείου Λήμνου, απέστειλλε επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή ένα ακόμα έκτακτο περιστατικό που αφορά την ζωή ενός ασθενούς, φαίνεται ότι δυστυχώς και πάλι αποδεικνυόμαστε προφήτες του κακού. Ενώ, εδώ και 6 μήνες γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ότι αρκετές κλινικές του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου επιβιώνουν , στο όριο καθώς οι περισσότερες από αυτές στελεχώνονται από έναν μόνο ειδικό ιατρό, παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν απευθυνόμαστε σε ευήκοα ώτα. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν ότι κάποια στιγμή θα φθάναμε στο σημείο που φτάσαμε».

ΠΟΕΔΗΝ: Υποστελεχωμένη και η μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Η μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνεται με έναν Νεφρολόγο που δουλεύει δύο μήνες συνέχεια. 25 ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση, αναφέρει στην ίδια καταγγελία η ΠΟΕΔΗΝ και το Συντονιστικό των Εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου:

«Αναισθησιολόγος είναι ένας επικουρικούς ιατρός. Έρχεται κάποιες ημέρες ένας Αναισθησιολόγος από άλλα νοσοκομεία για να ξεκουραστεί. Ουσιαστικά δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας. Η επικουρική Αναισθησιολόγος που υποσχέθηκαν δεν έφτασε ποτέ στο νησί», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Λήμνου: Ζούμε από τύχη!

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λήμνου υποστηρίζουν ότι παρά τις υποσχέσεις δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία στο νησί, οι γιατροί που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Υγείας:

«Η επικουρικός αναισθησιολόγος που μας είχαν υποσχεθεί δεν έφθασε ποτέ στο νησί. Η προκήρυξη για την θέση του νέου διοικητή του νοσοκομείου ακόμα περιμένει. Οι θέσεις μονίμων ιατρών που είχε αποφασισθεί να προκηρυχτούν για τα άμεσα προβλήματα του νοσοκομείου μας καθυστερούν αδικαιολογήτως. Για ακόμα μία φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Καλούμε όλους το Υπουργείο Υγείας, την 2 η ΥΠΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ζούμε από τύχη…», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους.