Νοσοκομείο Κιλκίς: Μεταμοσχευμένος ασθενής κινδυνεύει να χάσει το πόδι του από δάγκωμα σκύλου

  • Γιάννα Σουλάκη
Κιλκίς
Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς περιγράφει έναν εφιάλτη. Αγέλες αδέσποτων σκύλων περιφέρονται εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου και επιτίθενται σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, η κατάσταση με τους αδέσποτους σκύλους είναι εκτός ελέγχου. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 6/10 όταν εξαγριωμένο αδέσποτο ημίαιμο Ροτβάιλερ επιτέθηκε και δάγκωσε συνοδό ασθενή στο πόδι. Ενώ το σοβαρότερο, από αναρίθμητα άλλα περιστατικά όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ήταν αυτό με μεταμοσχευμένο ασθενή που τον  περασμένο Απρίλιο, υπέστη σοβαρή μόλυνση μετά από δάγκωμα σκύλου και σήμερα κινδυνεύει να χάσει το πόδι του.

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς: Αγέλες αδέσποτων επιτίθενται καθημερινά

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς, σε καταγγελία-διαμαρτυρία που απέστειλαν προς την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

«Στους χώρους του Νοσοκομείου Κιλκίς, αγέλες αδέσποτων σκύλων επιτίθενται σχεδόν καθημερινά σε πολίτες ασθενείς και στο προσωπικό.  Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13.30 μμ όταν εξαγριωμένος αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε επισκέπτη ασθενή στο πόδι. Το συγκεκριμένο ημίαιμο Ροτβάιλερ επιτίθεται αδιακρίτως καθημερινά και σε διάστημα 6 μηνών δάγκωσε 3 πολίτες. Δυστυχώς ο ένας εξ αυτών (μεταμοσχευμένος), τον οποίο δάγκωσε στις 10 Απριλίου, έπαθε μόλυνση και θρόμβωση και κινδυνεύει το πόδι του, όπως δήλωσε δημόσια ο ίδιος την 4/10/19»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κιλκίς: Υπάρχει ανεπαρκής φύλαξη

Από το βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου και από αναφορές, προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων και εις βάρος του προσωπικού (υπάρχει περιστατικό που τα σκυλιά δάγκωσαν γιατρό στο πόδι). Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η φύλαξη του νοσοκομείου είναι ανεπαρκής, λόγω ελλείψεων προσωπικού:

«Τα σκυλιά εισέρχονται ανεξέλεγκτα από αφύλακτες διόδους (κεντρική πύλη και πίσω θύρα) καθότι από την 08-05-2917, Θυρωρός – τηλεφωνητής υπάρχουν μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς να μεριμνήσει για την απομάκρυνση των αδέσποτων από το νοσοκομείο και την αύξηση της ασφάλειας «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως αναφέρουν.

Δείτε την καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων: