Νοσοκομείο Κιλκίς: Με τον κωδικό … «πέντε μπύρες» απαίτησε φακελάκι 500 ευρώ διοικητική υπάλληλος

  • Γιάννα Σουλάκη
μπύρες
Υψηλόβαθμη διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου Κικλίς συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς αξίωσε "φακελάκι" 500 ευρώ από ασθενή, για να "τακτοποιήσει" διοικητική υπόθεσή της. Τα ζήτησε μάλιστα με την κωδική ονομασία ... "πέντε μπύρες".

«Θα μου δώσεις 500 ευρώ με κωδικό «πέντε μπύρες» προκειμένου να οδηγηθεί ο τραυματίας συγγενής σου, με γοργές διαδικασίες σε κέντρο αποκατάστασης», ήταν η αξίωση της 55χρονης υψηλόβαθμης διοικητικής υπαλλήλου του νοσοκομείου Κικλίς. Αντί για … μπύρες, όμως, το μόνο που κατάφερε ήταν η σύλληψή της από τους άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψή της ήταν άμεση έπειτα από καταγγελία ενός 40χρονου συγγενούς νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο, ο οποίος επιζητούσε να υπάρχει παράταση της νοσηλείας του στην Ορθοπεδική Κλινική αλλά και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Η διοικητική υπάλληλος που ήταν γνωστή του 40χρονου, του ζήτησε -με επίκληση παρέμβασης σε ιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής- αρχικά 200 ευρώ για την παράταση της παραμονής στο νοσοκομείο και στην συνέχεια άλλα 500 ευρώ για την έγκριση νοσηλείας στο ιδιωτικό κέντρο.

Όμως τότε υπήρξε παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ που ερευνά αν η εν λόγω διοικητική υπάλληλος είχε κι άλλους συνεργούς στο νοσοκομείο.