Νοσοκομείο Κέρκυρας: Η διοίκηση «τραβάει το αυτί» στους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όχι μόνο διορθώνεται το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας που ήταν σε αχρηστία τουλάχιστον επί 7 χρόνια αλλά σύντομα το νοσοκομείο προμηθεύεται και υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο. Όσο για το απαραίτητο προσωπικό του ακτινοδιαγνωστικού τομέα, ο νόμος προβλέπει έναν γιατρό και έναν τεχνολόγο μόνιμο και όχι εξωτερικό συνεργάτη του ιδρύματος. Τάδε έφη ο διοικητής του νοσοκομείου απαντώντας σε καταγγελίες εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ στο νησί.

Διαβάστε την αναλυτική απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας:

Καλό θα ήταν οι ανταποκριτές της ΠΟΕΔΗΝ στην Κέρκυρα, αλλά και οι επιμελητές των δελτίων της που διανέμονται ανά το πανελλήνιο, να γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των ακτινολογικών εργαστηρίων των νοσοκομείων που διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο πριν επανεκδόσουν δελτία τύπου για την υποχρέωση ύπαρξης ακτινοφυσικών στο ελάχιστο προσωπικό για τη λειτουργία του.

ΦΕΚ 2488/15-10-2015 Τεύχος δεύτερο

«3. Σύνθεση προσωπικού

Το κατ’ ελάχιστον προσωπικό για τα εργαστήρια μαγνητικού τομογράφου είναι:

α. Ιατρός ακτινοδιαγνώστης ή ιατρός ακτινολόγος,

β. Φυσικός νοσοκομείων κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος εκτός της περιοχής των ιοντιζουσών ακτινοβολιών,»

Σχετικό έγγραφο της ΕΠΥ 24/3/2016 αναφέρει ότι ο ακτινοφυσικός δεν μπορεί να είναι εξωτερικός συνεργάτης, αλλά μόνιμο ή επικουρικό προσωπικό.

Όσο για τις εξετάσεις που επί χρόνια δε γινόταν στο νοσοκομείο, αλλά τώρα τις θυμήθηκε η ΠΟΕΔΗΝ, τους ενημερώνουμε πως ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η επιδιόρθωση του μηχανήματος οστικής πυκνότητας (χαλασμένο από 7ετίας τουλάχιστον), ενώ με τη σχεδιαζόμενη πρόσληψη ενός ακόμα επικουρικού ιατρού θα μπορέσει να λειτουργήσει για πρώτη φορά πλήρως το εργαστήριο (ποτέ δεν έχει ξαναγίνει από τη μετακόμιση του νοσοκομείου).

Αν οι ανταποκριτές της ΠΟΕΔΗΝ δε γνωρίζουν επίσης πως στο ΓΝ Κέρκυρας ο ακτινοφυσικός θα χρειαστεί καθώς βρίσκεται στο τελικό της στάδιο η προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, αλλά προωθείται και η προμήθεια νέου αξονικού 64 τομών, ας ενημερωθούν καλύτερα… οι πάντες στην Κέρκυρα το γνωρίζουν.

Όχι τίποτα άλλο αλλά εκτίθενται ανεπανόρθωτα με αυτά που γράφουν και εκθέτουν και τη συνδικαλιστική οργάνωση που αναπαραγάγει τις ανακοινώσεις τους..

Όσο για τις φαντασιώσεις περί διορισμών ημετέρων μάλλον έχουν μπλέξει τις χρονολογίες προσώπων που διοικούν το ΓΝ Κέρκυρας.

Για τις υπόλοιπες ανακρίβειες που αναφέρονται, θα τους ενημερώσουμε πως γνωρίζουμε όπως όλοι, πως οι ΠΕ  Ακτινοφυσικοί προφανώς και δεν είναι ιατροί.

Θα θυμίσουμε στους συντάκτες της ΠΟΕΔΗΝ όμως πως ανήκουν και αυτοί στην ιατρική υπηρεσία του κάθε νοσοκομείου. Για αυτό και ορθότατα αναφέρονται στην ανακοίνωση ως προσωπικό, μαζί με τους ιατρούς που ανήκουν στην ίδια υπηρεσία. Ας είναι προσεκτικοί σε ότι διαβάζουν.

Δεν αναφέρθηκε πουθενά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου μας, ότι ακολουθείται για το επικουρικό προσωπικό ακτινοφυσικών, η ίδια διαδικασία πρόσληψης με τους επικουρικούς ιατρούς.

Εκ της διοικήσεως του ΓΝ Κέρκυρας