Νοσοκομείο Διδυμότειχου: Λοίμωξη αναπνευστικού και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω στρεπτόκοκκου το πόρισμα για τον θάνατο της 9χρονης

  • Iatropedia newsroom
Νοσοκομείο Διδυμότειχου
Η κατάσταση της 9χρονης παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Ο θάνατος της 9χρονης μαθήτριας που πέθανε στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου οφείλεται σε λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Το άτυχο κορίτσι είχε μεταφερθεί χθες το μεσημέρι από τους γονείς της με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Είχε πυρετό, δύσπνοια και διαρροϊκές κενώσεις. Οι γιατροί πολλών ειδικοτήτων «έπεσαν πάνω της» και προσπάθησαν να κάνουν το αδύνατο – δυνατό. Μετά από λίγη ώρα φάνηκε πως η προσπάθεια ήταν μάταιη. Το 9χρονο άτυχο κοριτσάκι δεν πρόλαβε καν να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης. Διαβάστε το ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Διδυμότειχου.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία iStock

Διαβάστε επίσης: Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος – Μ. Τσολιά: «Ο υψηλός πυρετός δεν είναι πάντα σύμπτωμα» – Τι να προσέξουν οι γονείς