Νοσοκομείο Χανίων: Λειτουργεί επιτέλους αιμοδυναμικό εργαστήριο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με εξέταση, σε πρώτη φάση ασθενών που ήδη νοσηλεύονται, άρχισε στο νοσοκομείο Χανίων η λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, στην έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου ήταν παρόντες ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Φραγκίσκος Παρθενάκης, ο αναπληρωτής καθηγητής Μανώλης Σκαλίδης και το επιτελείο τους.

Εξετάσεις μια φορά την εβδομάδα

Στο εξής, στο Νοσοκομείο Χανίων θα διενεργούνται εξετάσεις Στεφανιογραφίας κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για εσωτερικούς ασθενείς, με την προοπτική μελλοντικά να διενεργούνται σε καθημερινή βάση όλο το 24ωρο καλύπτοντας και έκτακτα περιστατικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο νοσοκομείο Χανίων, αν και υπήρχε ο τεχνολογικός εξοπλισμός για τη διενέργεια εξετάσεων στεφανιογραφίας, αυτές δεν πραγματοποιούνταν λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων ιατρών.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την εκπαίδευση ιατρών του Γ.Ν. Χανίων στο ΠΑΓΝΗ και με την συνδρομή ιατρών από το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Με τη λειτουργία του Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας, οι ασθενείς από τοn νομό Χανίων, οι οποίοι έως σήμερα ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Ηράκλειο για να κάνουν εισαγωγή στο ΠΑΓΝΗ και επιβαρύνονταν οικονομικά, θα εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν