Νοσοκομείο Χανίων: Απέκτησε σύστημα ψηφιακής διαχείρισης της ακτινολογικής εικόνας

  • Iatropedia
νοσοκομείο Χανίων
Στις 15 Ιουλίου ολοκληρώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» η εγκατάσταση από την ανάδοχο εταιρεία και τίθεται σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο σύστημα PACS.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Μηνάς Βουλγαρίδης, «πρόκειται για σύστημα ψηφιακής διαχείρισης, αρχειοθέτησης και αποθήκευσης της ακτινολογικής εικόνας με σταδιακή κατάργηση του ακτινολογικού φιλμ, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υγείας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με την λειτουργία του συστήματος οι κλινικές του νοσοκομείου Χανίων θα έχουν on line πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπέρηχους, μαγνητικές, αξονικές, μαστογραφίες) και στις εξετάσεις οστικής πυκνότητας και Πυρηνικής Ιατρικής».

Με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος επιτυγχάνεται άμεσα ανώτερη ποιότητα εικόνας που διευκολύνει την διαγνωστική διαδικασία, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση χρόνου. Μακροπρόθεσμα επιτυγχάνεται και σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη σταδιακή κατάργηση του ακτινολογικού φιλμ.

«Με την προμήθεια του συστήματος PACS γίνεται ένα σημαντικό βήμα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του Απεικονιστικού Τομέα του Γ. Ν. Χανίων και παράλληλα αναβαθμίζεται και επιταχύνεται το διαγνωστικό έργο των γιατρών στις κλινικές του νοσοκομείου», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βουλγαρίδη.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ